Dagje uit in Breda

Dit zijn de leukste uitstapjes om te doen in Breda

Dagje uit in Breda Redactioneel door
Foto 1. Beleef een interessante dag uit bij het Stedelijk Museum Breda. Foto: Ramon Mangold

10 september 2023 Toerisme Breda, Noord-Brabant Dagje uit in Breda? Er zijn een hoop toffe uitstapjes in deze Brabantse stad. Van waterbiken over de Singels tot een miniaturen- en poppenhuismuseum. DagjeWeg.NL zet de leukste uitjes in Breda op een rij.

Ontmoet reptielen

Hagedissen, krokodilachtigen, slangen en schildpadden: ze hebben allemaal een plekje in Reptielenhuis De Aarde. In deze kleinschalige dierentuin kijk je dagelijks mee met het voeren en maak je van wel heel dichtbij kennis met de dieren. De dierverzorgers staan klaar voor alle nieuwsgierige vragen en vertellen je graag meer over de reptielen. Ben je een echte waaghals? Dan krijg je hier de kans om een echte slang vast te houden.

Foto 2. Durf jij een slang vast te houden? Foto: Reptielenhuis De Aarde

Bezoek één van deze musea:

  • Klein, maar indrukwekkend: in het Miniaturen- en popenhuismuseum kun je een fraaie collectie zien van miniaturen en poppenhuizen. Sommige poppenhuizen zijn zo groot als een kast, vol meubeltjes en bewoners. Andere zijn zo klein dat ze veilig in een kast staan. Bewonder miniatuurkamertjes, een bruin café met de waard achter de tap en piepkleine winkeltjes waar alle producten kloppen tot in de details.
  • Het Bierreclamemuseum staat vol met brouwerijnostalgie. Het museum bewaart de grootste collectie oude bierreclames van heel Europa. Bekijk de bijzondere verzameling emaillen reclameborden, prachtige affiches, toogkasten, brouwerijmachines en duwkarren.
  • Weinig mensen weten dat Polen een grote rol heeft gespeeld in de bevrijding van Breda in 1944. Maczek Memorial Breda vertelt het verhaal en de strijd die Poolse soldaten geleverd hebben. Maak kennis met verschillende mannen uit de eerste Poolse Pantserdivisie en Generaal Maczek.
  • Voor hedendaagse beeldende kunst, zit je goed bij het Stedelijk Museum Breda. Naast de 800 schilderijen leer je hier ook van alles over de geschiedenis van Breda. Dit wordt getoond aan de hand van tijdelijke en vaste tentoonstellingen. En het leuke is dat elke kunstenaar een band heeft met de Brabantse stad.

Foto 3. Luister naar waargebeurde verhalen over de Poolse heldhaftigheid tijdens WO II. Foto: Maczek Memorial Breda

Actieve uitstapjes

Fan van een actief dagje uit? Probeer één van deze uitjes:

  • Stap op een Waterbike en verken de bruisende Brabantse stad vanaf het water. Naast ontspannen en goed voor wat extra beweging, is een stukje waterfietsen ook nog volledig duurzaam. Fiets in één of twee uur langs onder andere langs het Spanjaardsgat en het stadspark. Leg even aan voor een drankje en geniet!
  • Van half oktober tot half maart opent Kunstijsbaan Breda de deuren voor de fanatiekelingen op het ijs. Laat je kunstjes zien op de ijsvloer of sjees over de 400-meterbaan. Warm na een actieve dag lekker op in het restaurant met een warme chocolademelk.
  • Skatepark Pier15® geeft skateboarders de ruimte om te oefenen en zichzelf uit te dagen in het skaten. Met verschillende wedstrijden en kampioenschappen rolt je board op dezelfde vloeren als die van bekende voorgangers als Daan van der Linden en Sewa Kroetkov.

Foto 4. Trappen over de Singels van Breda. Foto: © Breda Marketing

Kindvriendelijke uitjes

Dagje Breda met kleinere kinderen? Dan zijn deze uitstapjes geschikt:

  • Neem een kijkje op Kinderboerderij De Zandberg en ontmoet geiten, schapen, kippen, kalkoenen, cavia's en konijnen. Alle dieren gezien? Dan kunnen kinderen zich nog uitleven op de speelveld. Let wel: er is geen toezicht op de kinderboerderij.
  • Breng de dag door in de natuur bij Speelbos Boeverijen. Klim en klauter in bomen, bouw hutten en speel riddertje bij de overblijfselen van kasteel Bouvigne. Er is ook een klimtoestel en een kabelbaan.
  • In De Uitvindfabriek krijgen kinderen de ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten. Maak een dolfijn van piepschuim of ontwerp een bootje van afvalmaterialen. Of duik de studio in en neem een video op of ga aan de slag met de 3D printer. Genoeg uit te vinden hierzo!
  • Op een regenachtige dag kunnen kinderen zich uitstekend vermaken bij FunZone Breda. Zodra je hier binnenkomt, is er geen houden meer aan. Roetsj in een grote band van de glijbaan, klim naar de top van de speelvulkaan, bouw een huis met grote gekleurde blokken of rijd een rondje over het parcours in een raceauto.
  • Bij regen of zonneschijn: in speeltuin Monkey Town Breda mag je altijd komen spelen! Kinderen klauteren en klimmen eindeloos over alle toestellen om vervolgens in het ballenbad te duiken. Naast de gigantische klim- en klautertoestellen, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes, ligt er een heleboel LEGO.
  • Glijden, glijden, eindeloos glijden. In speelparadijs Kabonk vind je wel 200 meter aan glijbanen én zeven verdiepingen vol speeltoestellen. Klim van de ene verdieping naar de andere door netten en andere klimtoestellen. En test je vetste sprongen op de trampolines, waar je ook een leuk jumpspel kunt spelen.

Foto 5. Spelend ontdekken doe je bij De Uitvindfabriek. Foto: © Breda Marketing

Op stap met jongeren

Dagje weg met de puber of tiener? Deze uitstapjes vallen zeker in de smaak!

  • Tiësto en Hardwell, je kent deze wereldberoemde dj's zonder enige twijfel. Behalve hun passie voor dancemuziek en het feit dat ze beiden zijn uitgeroepen tot nummer één dj van wereld, hebben ze nog iets gemeen: ze komen allebei uit Breda! Bij ONSTAGE Experience treden jullie voor even in hun voetstappen en ervaar je hoe het is om een top-dj te zijn.
  • Omhoog, omlaag, vallen en weer opstaan... In Bounce Valley Breda ga je helemaal los. Waar je ook kijkt, overal zie je luchtkussens, attracties en hindernissen. Op een gigantisch luchtkussen met een oppervlakte van maar liefst 1500 m2, vermaak je je gemakkelijk een paar uur. Een waar speelparadijs voor kinderen van 2 tot 99 jaar!
  • In Gamestate Breda vind je tientallen games in één grote arcadehal. Speel life-size games zoals Mario Kart, air hockey of een VR-spel. Spaar zoveel mogelijk tickets om mooie prijzen te winnen. Zowel kinderen als volwassenen verliezen zich volledig in alle toffe games.

Foto 6. Stuiter door Bounce Valley Breda heen. Foto: Bounce Valley

Vermaak voor het hele gezin

Op zoek naar een uitstapje voor verschillende leeftijden? Probeer een Family Entertainment Center!

  • Beleef je wildste dromen in VR World Breda. Vlieg als een vogel, race of een Formule 1-circuit of ontsnap uit een horrorhuis. Zet een hightech VR-headset op en ga op avontuur in deze nieuwe wereld.
  • Prison Escape is niet zomaar een escape room: het is een gevangenisfilm die tot leven komt, met jou in de hoofdrol. Je hebt drie uren om uit de zwaarbewaakte Koepelgevangenis in Breda te ontsnappen. Maar let op: jouw keuzes bepalen het verhaal en de afloop.
  • Ga de strijd aan op de kartbaan van Lot66. Of ga bowlen, lasergamen of ontsnappen uit een escaperoom. Of huur een solex, Segway, kano of motorboot en verken de omgeving van Breda.

Foto 7. Stap de lasergame-arena in van Lot66. Foto: Lot66

Handen uit de mouwen

Ga zelf aan de slag tijdens deze workshops:

  • Shaken, blenden en uiteraard drinken: bij CoCo The Cocktail Company geven ze te gekke cocktailworkshops. Leer hoe je een klassieke mojito maakt of probeer een bijzondere Jellyfish uit. Een workshop volgen kan vanaf negen personen.
  • Negentig procent van de wereldbevolking eet regelmatig insecten. En ook in Nederland wagen steeds meer mensen zich eraan. Tijdens de workshop Koken met insecten ontdek je hoe je insecten op een smakelijke en veilige manier kunt voorbereiden. De workshop is voor acht tot tien personen.

Foto 8. Leer zelf cocktails maken tijdens de workshop. Foto: Unsplash License © Stanislav Ivanitskiy

Nog meer te doen in Breda:

Foto 9. Ga skaten bij Skatepark Pier15® in Breda. Foto: © Breda Marketing

Laatst gewijzigd: 2023-09-06 08:48:04 · Gepubliceerd: 10 september 2023 - 1613