1

Museum Breda

 musea Breda en omgeving

Princenhaags Museum

breda, Noord-Brabant  -  De Bredase wijk Princenhage was vroeger een zelfstandige gemeente, maar is in 1942 aan Breda toegevoegd. In het Princenhaags Museum blijft de geschiedenis van de wijk bewaard met documenten, foto's en voorwerpen uit de historie van Princenhage.

Heemkundemuseum De Rijf

prinsenbeek, Noord-Brabant  -  In Heemkundemuseum De Rijf herleef je het verleden van Prinsenbeek. Voor de oudere bezoeker is het museum een plek om mooie herinneringen op te halen en voor jongeren een manier om te leren over het verhaal van hun woonplaats.

Happy Station

breda, Noord-Brabant  -  Happy Station is hét Playmobil-dorp op station Breda. Met een speelhoek, mooie diorama's en een enorme keuze aan Playmobil te koop. Het paradijs voor Playmobielliefhebbers!

Stedelijk Museum Breda

breda, Noord-Brabant  -  Stedelijk Museum Breda vertelt alles over erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en over de moderne hedendaagse kunst. Het museum komt voort uit Breda's Museum en MOTI, Museum of the Image.

NAC Museum

breda, Noord-Brabant  -  Een voetbalclub heeft geen grote prijzenkast nodig om een rijke historie te hebben. In het NAC Museum kun je de schatten uit de geschiedenis van de Bredase voetbalclub bewonderen.