Culturele Uitjes Breda

 culturele uitjes Breda en omgeving

Princenhaags Museum

breda, Noord-Brabant  -  De Bredase wijk Princenhage was vroeger een zelfstandige gemeente, maar is in 1942 aan Breda toegevoegd. In het Princenhaags Museum blijft de geschiedenis van de wijk bewaard met documenten, foto's en voorwerpen uit de historie van Princenhage.

Bierreclame Museum

breda, Noord-Brabant  -  Wie houdt er niet van een lekker biertje op zijn tijd? In het Bierreclame Museum bevindt zich de grootste collectie oude bierreclames van heel Europa.

Stedelijk Museum Breda

breda, Noord-Brabant  -  Stedelijk Museum Breda vertelt alles over erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en over de moderne hedendaagse kunst. Het museum komt voort uit Breda's Museum en MOTI, Museum of the Image.

NAC Museum

breda, Noord-Brabant  -  Een voetbalclub heeft geen grote prijzenkast nodig om een rijke historie te hebben. In het NAC Museum kun je de schatten uit de geschiedenis van de Bredase voetbalclub bewonderen.

Kasteel van Breda

breda, Noord-Brabant  -  Vroeger heersten de Heren van Breda vanuit het grootse Kasteel van Breda. Sinds 1828 zit hier de Koninklijke Militaire Academie. Op speciale dagen kun je dit stadskasteel uit de begintijd van het huis Oranje-Nassau nog bezoeken.

Concerten Sacramentskerk

breda, Noord-Brabant  -  De Sacramentskerk is een centrum voor podiumkunsten en spiritualiteit. Iedere zondag komt de Rooms-katholieke samen, maar de kerk is ook een vaste repetitie- en concertruimte voor verschillende koren.

Chassé Theater

breda, Noord-Brabant  -  Het Chassé Theater heeft drie zalen, waar het hele jaar door allerlei bijzondere culturele voorstellingen te zien zijn.

Grote Kerk Breda

breda, Noord-Brabant  -  Niet alleen de buitenkant van de Grote Kerk in Breda is imposant, maar ook de binnenkant is prachtig! In de kapel, met een plafond bekleed met bladgoud, liggen de voorvaderen van ons koningshuis begraven.

Blind Walls Gallery

breda, Noord-Brabant  -  Ontdek de Blind Walls Gallery: meer dan honder street art kunstwerken sieren gebouwen door de hele stad. Volg de route of ga op pad met een gids.


UITagenda Breda cultuur