Stedelijk Museum Breda

Stedelijk Museum Breda

Ontdek de ontwikkeling van beeld door de jaren heen in Stedelijk Museum Breda. Aan de hand van tentoonstellingen, een uitgebreide collectie en verschillende activiteiten leer je steeds meer over kleuren, vormen en de media. De wisselwerking tussen erfgoed, beeldende kunst en beeldcultuur staat centraal. Ook leer je meer over de Bredase geschiedenis aan de hand van historische kaarten, kleding, spullen uit een zeventiende-eeuws weeshuis en foto's. De collectie wordt al opgebouwd sinds 1903. Het museum komt voort uit Breda's Museum en MOTI, Museum of the Image.

Kinderen hoeven zich in het museum niet te vervelen. Zo kunnen ze aan de slag met de Kunstkijkpuzzel of verkennen ze het museum met de Kunstkijkroute. In de vakanties staan er extra activiteiten op de planning. Het museum biedt daarnaast en ruime keuze aan rondleidingen en stadswandelingen.

Stedelijk Museum Breda in Breda leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: René de Wit

Foto: Jeroen Jongeneelen

Foto: René de Wit

Foto: René de Wit

Foto: René de Wit

Foto: René de Wit