Wandelen tussen krokodillen, slangen en hagedissen

Reptielenhuis De Aarde

Hagedissen, krokodillen, slangen: ze hebben allemaal een plekje in Reptielenhuis De Aarde. In deze kleine dierentuin waan je je in een tropische jungle. Sommige dieren mag je aaien of zelfs vasthouden!

Reptielenhuis de Aarde

Beleef de wereld van reptielen in hun eigen leefomgeving. De eigenaren hebben de leefomgeving van de dieren zo goed mogelijk nagebouwd. En in het Reptielenhuis is het altijd warm, zo'n 22 tot 25 graden Celsius. Overal waar je kijkt zie je tropische planten en natuurlijk de reptielen en amfibieën.

DagjeWeg.NL interviewde eigenaar Oscar Maas. "Het eerste dier dat mijn vader had was een sporenschildpad. Daar is het allemaal mee begonnen. Mijn eerste aanwinst was een baardagaam." Nu lopen er nog veel meer dieren rond in De Aarde. Krokodillen, slangen, schildpadden en kikkers. "Als we gaan uitbreiden heb ik nog wel wat dieren op mijn verlanglijstje", vertelt Maas. "Grotere krokodillen, galapagosschildpadden en komodovaranen lijken mij wel wat."

Reptielenhuis De Aarde in Breda leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 7,00 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Weleens een krokodil gezien?

Bekijk een schildpad.

Weleens een krokodil gezien?

Weleens een krokodil gezien?

Weleens een krokodil gezien?

Durf jij een slang vast te houden?

Weleens een krokodil gezien?

Achter glas zitten allerlei bijzondere dieren.