Jong en oud: iedereen komt spelen bij Play-In

Heel veel activiteiten onder één dak in Utrecht

Reportage door
Foto 1. Een escaperoom proberen of de uitdaging aangaan op de klimwanden van Play-In? Foto: DagjeWeg.NL

14 april 2023 bijgewerkt: 18 april 2023 Toerisme Utrecht, Utrecht Een kinderfeestje, een uitje met tieners of eropuit met de hele familie? Voor elke leeftijd is er iets leuks te doen bij Play-In! Dit indoor entertainment center aan de A2 in Utrecht combineert een speelparadijs met trampolines, klimwanden, virtual reality, escaperooms en een arcade. Hoe leuk is dat? Wij namen een kijkje.

Het concept: Play-in

Nu het lentezonnetje zich laat zien is het rustig bij Play-in. Maar in de weekenden en vakanties is dat wel anders en is het gezellig druk in het park van zo’n 6000 vierkante meter. Naast een groot speelparadijs voor kinderen tot ongeveer twaalf jaar vind je hier een trampolinepark, een arcadehal, verschillende klimwanden, virtual reality experiences en een escaperoom. En in mei 2023 komt er nog een activiteit bij: de Urban Minigolf met 12 holes! Een fijne locatie voor wie een uitje zoekt voor verschillende leeftijden. Want waar de kleintjes zich vermaken in het grote speelparadijs kunnen de grotere kinderen zich uitleven in het trampolinepark of de klimwanden proberen.

Foto 2. Heel veel trampolines, een slackline, dodgeball en nog meer leuke springactiviteiten bij Play-In. Foto: Play-in Utrecht © Michel Kievits
Alle activiteiten van Play-In reserveer je vooraf, behalve het indoor speelparadijs. In de speeltuin mogen kinderen zo lang spelen als ze willen, voor de andere activiteiten geldt een tijdsduur. Boek je meerdere activiteiten? Dan krijg je korting!

Gave klimwanden

Bij de klimwanden vallen de felle kleuren en lichtjes op, maar ook het ontbreken van een tweede persoon die de klimmer zekert. Door het handige automatische zekeringssysteem klik je jezelf eenvoudig met een klimtuigje vast bij de klimwand die je wilt proberen. Een begeleider van Play-In loopt rond en helpt een aantal scholieren, die deze middag de uitdaging aangaan. En uitdagingen zijn er genoeg! Strijd tegen elkaar op de Speed Climb, waarbij je tegenover elkaar klimt op een doorzichtige klimwand. Of waag de sprong van grote hoogte naar een bokszak die een stukje verderop hangt. Geef 'm een dikke knuffel en blijf hangen. Of grijp mis en je bent heel snel beneden!

Foto 3. Spring als een soort Super Mario over de Stairway to Heaven. Foto: Play-In Utrecht

Escape uit de X-cube

Naast de klimwanden staan twee mysterieuze kubussen. In deze X-cubes worden niet je spieren, maar je hersens aan het werk gezet. Verbanden leggen, codes ontcijferen en samenwerken. Op het grote scherm wat haast de hele ruimte beslaat, bestudeer je verdachte situaties en krijg je steeds nieuwe opdrachten. Valt het je op als er een illegale transactie plaatsvindt? En weet je de juiste details te onthouden om de raadsels op te lossen? Door het grote scherm en de afgesloten ruimte zit je al snel helemaal in het verhaal. In de X-Cube kun je met z’n tweeën spelen of met een groep van maximaal zeven personen. Even geen zin meer in puzzelen? Je kunt de escaperoom tussentijds onderbreken en een drankje doen in de Skybar. Hier heb je mooi zicht op de andere activiteiten van Play-In. Vanaf daar zien wij onze volgende activiteit: de Arcadehal!

Foto 4. Strijd tegen draken, robots of ruimtewezens in virtual reality. Foto: Play-in Utrecht © Elzo Bonam

Samen gamen in de Arcadehal

De arcadehallen zijn weer helemaal terug van weggeweest en ook bij Play-In kun je uren gamen. Voor één vaste prijs kun je onbeperkt spelen, dus je wordt niet verleid om steeds meer geld uit te geven aan de machines. Ga lekker zitten in de racestoelen en scheur over het circuit of speel samen een potje airhockey. Dansspellen, flipperkasten, een boksbal: je bent hier niet snel uitgespeeld. En als je het in de Arcadehal dan toch gezien hebt schuif je een klein stukje verder voor een spelletje in virtual reality. Je hebt bij Play-In keuze uit verschillende spellen en kunt je vrij bewegen in de ruimte. Ook een leuk uitje voor groepen!

Foto 5. In de Arcadehal kun je heel veel verschillende games spelen. Foto: DagjeWeg.NL

Voor jonge kinderen

De jongste bezoekers van Play-In blijven graag in het eerste deel van het activity center. Het grote speelparadijs is mooi vormgegeven in een onderwaterthema, met dolfijnen en een enorme octopus aan het plafond. Voor de ouders die zich hier een paar uur aan de tafels vermaken - alles voor de kinderen - is er gelukkig lekkere koffie. Voor groepen zijn er verschillende ruimtes te huur, waar je alleen met je gezelschap kunt zitten. Wij kijken even binnen in de themakamers, waar de kinderen in stijl een Frozen-, piraten-, of discofeestje vieren. We kunnen ons voorstellen dat dit fantastisch is voor de jarige! Ook leuk én populair zijn de tafels met schommels eraan; deze kun je ook reserveren. Kortom, een fijne plek voor een kinderfeestje of een dagje uit met de kinderen op een regenachtige dag.

Foto 6. Duik met de kids in de onderwaterwereld. Foto: DagjeWeg.NL

Meer leuke dagjes uit

Foto 7. Ga lekker zitten en race over het circuit of speel een van de andere spellen in de Arcadehal. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-04-18 15:56:54 · Gepubliceerd: 14 april 2023 - 8173