1

Regen? Top 15 indoor uitjes en overdekte attracties

Bezoek een van deze favoriete dagjes uit

Indoor en overdekte uitjes   Redactioneel door
Foto 1. Motion Imagination Experience bestaat uit allemaal verschillende ruimtes, soms groot, soms klein. Foto: DagjeWeg.NL

13 januari 2023 bijgewerkt: 12 juni 2023 Toerisme Landelijk We willen er gezellig op uit, ook als het regent. Heb je inspiratie nodig? Bekijk deze populaire indoor uitjes! En ga op samen stap, ondanks dat het water met bakken uit de hemel valt.

1. CORPUS

Oegstgeest, Zuid-Holland - Eng of juist interessant? Maak een reis door het menselijk lichaam, een complex en verbazingwekkend mooi 'bouwwerk'. In CORPUS reis je langs waanzinnige 5D-orgaantheaters naar de hersenen. Krijg nu via DagjeWeg.Tickets Tickets 5,- euro korting!!

2. The Upside Down

Amsterdam, Noord-Holland - Ook een populair uitje om de regen te ontvluchten is The Upside Down. In dit kleurrijke Instagramparadijs ben je de grijze luchten buiten in no-time vergeten. Verken alle themakamers en bewonder allerlei typische Hollandse dingen zoals dropjes, dancemuziek en Mondriaan. En natuurlijk maak je hier de vetste foto's, video's en TikToks!

3. GeoFort

Herwijnen, Gelderland - Duik diep in de aarde op het spannende GeoFort en ga aan de slag met de toekomst van onze aarde. Fiets voldoende elektriciteit bij elkaar op de Energy Bike, test zelfrijdende auto's en vind je weg in de desoriëntatietunnel. De tijd vliegt voorbij! Boek nu tickets met korting via DagjeWeg.Tickets.

4. Doloris' Meta Maze & Rooftop

Tilburg, Noord-Brabant - Als een ware Alice in Wonderland stap je alleen het grote surrealistische doolhof van Doloris' Meta Maze. Durf je de vertrouwde wereld achter je te laten? Een bijzonder verrassend dagje weg.

5. Motion Imagination Experience

Eindhoven, Noord-Brabant - Een kleurrijke wereld vol bloemen en vlinders gaat op in vlammen tot je in een vulkaan vol lava staat. Lichtjes volgen je bewegingen en schaduwen dansen met je mee op de muur. Dit is Motion Imagination Experience, een verbeeldingswereld van licht en geluid.

6. Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Terschuur, Gelderland - Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum neemt je mee naar het leven van vroeger. In dit nostalgische museum komen 160 oude ambachten tot leven. Kijk binnen in een ouderwetse drogisterij, smidse en slagerij en speel oude spelletjes zoals spijkerbroekhangen! Boek nu tickets met korting via DagjeWeg.Tickets.

7. Kids Wonderland

Molenschot, Noord-Brabant - Regen, dat houdt je niet tegen in Kids Wonderland. Kinderen tot en met twaalf jaar spelen non-stop in deze grote binnenspeeltuin. Ze beleven hier avontuur na avontuur als piraat of prinses op de Bubbelbaan en het Vlinderslot. Wauw: in het donker wordt het park feeëriek verlicht.

8. De Orchideeën Hoeve

Luttelgeest, Flevoland - Ga op wereldreis door de Orchideeën Hoeve. Dwaal door de prachtige bloemenzee, fladder door de Vlindertuin, geef de lori's te eten en kom tot rust in de Zwevende Bloementuin.

9. Play-in Utrecht

Utrecht, Utrecht - Spring tot je niet meer kunt bij Play-in Utrecht, een gigantisch bewegingsparadijs aan de A2 in Utrecht. Hier vind je niet alleen een groot trampolinepark, maar onder meer de vette Climb Walls en een grote arcadehal. Let's play!

10. VR4play

Rotterdam, Zuid-Holland - Duiken met walvissen, vechten als een ninja of toch liever racen door kastelen en steden? Beleef samen een totaal nieuwe wereld met virtual reality van VR4play. Je hebt keuze uit veertig virtual reality games!

11. Kasteel de Haar

Haarzuilens, Utrecht - Op het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland voelt iedereen zich van adel. Bezoek het prachtige Kasteel de Haar en vergaap je aan de pracht en praal. Voor kinderen is er een spannende speurtocht door het kasteel.

12. Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark

Zeewolde, Flevoland - Let op: magie! In Pannenkoekenhuis Hans & Grietje zweven de tafels en bewegen de vloeren. Probeer dan je pannenkoek nog maar eens op te eten! Met slecht weer spelen de kinderen in de magische speelkelder. Klaart het op? Dan is er buiten nog veel meer te beleven.

13. Landal Vennenbos

Hapert, Noord-Brabant - Hoop je op zonnigere dagen? Wacht niet langer en waan je in de tropen in het Subtropisch Waterparadijs Landal Het Vennenbos. Geniet van de warmte, dein mee op de golven van het golfslagbad en laat je meevoeren door de snelle stroom van de wildwaterbaan.

14. De Uitvinderij

Dieren, Gelderland - Ga creatief aan de slag bij De Spelerij - De Uitvinderij in het Gelderse Dieren. De tijd vliegt voorbij terwijl je samen met de kinderen de mooiste creaties maakt in De Uitvinderij. Maak een sleutelhanger van plexiglas of zaag iets moois van hout of glas. Hier gaat de creativiteit als vanzelf stromen en is de regen buiten zo vergeten. En als het droog is, dan is het tijd om te spelen in De Spelerij. Koop nu tickets voor De Spelerij - De Uitvinderij via DagjeWeg.Tickets.

15. Nederlands Bakkerijmuseum

Hattem, Gelderland - De vrolijke bakkers maken een feestje van een bezoek aan het Nederlands Bakkerijmuseum. Beleef vervlogen tijden in de oude bakkerij, schuif aan bij een demonstratie in het museumtheater en ga in het weekend of in vakanties zelf aan de bak.

Meer inspiratie voor een dagje weg

Foto 2. Waan je in de tropen bij De Orchideeën Hoeve. Foto: De Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Foto 3. Maak iets moois in De Uitvinderij. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2023-06-12 15:01:31 · Gepubliceerd: 13 januari 2023 - 51154

Activiteiten GeoFort

Binnen enkele weken te bezoeken

Kerstbrunch bij GeoFort


Ga op 2e kerstdag heerlijk brunchen bij GeoFort. Maar er een gezellige familiedag van en combineer met een bezoek aan het interactieve kindermuseum.

Activiteiten Orchideeën Hoeve

Vanaf volgende week te bezoeken

WinterDroom, het decemberuitje voor het hele gezin


Bezoek van 8 tot en met 31 december 2023 de magische WinterDroom in Junglepark de Orchideeën Hoeve en beleef er alles wat je kersthart maar wensen kan.

Binnen enkele weken te bezoeken

Kerstvakantie uitje tijdens Night of the Jungle


Bezoek deze kerstvakantie, 2 t/m 6 januari 2024, ‘Night of the Jungle’ in de Orchideeën Hoeve en laat je betoveren in het verlichte junglepark. Baan je een weg dwars door de tropen, voer de...

Activiteiten Kasteel de Haar

Nu te bezoeken

Speurtocht Het gestolen pepernotenrecept


Kasteel de Haar roept alle hulppieten op om te helpen speuren naar het gestolen pepernotenrecept. Gelukkig zijn er wel aanwijzingen in het kasteel waardoor het bijzondere familierecept...

Rondleiding Onder de pannen


‘Onder de pannen’ is dé kans om letterlijk onder de dakpannen van het kasteel, boven in de torens en op de weergangen te komen. Plekken in het kasteel die normaal gesproken gesloten blijven voor...

Vanaf volgende week te bezoeken

De Lumineuze Nachten van Kasteel de Haar


Ook dit jaar kun je weer naar de Lumineuze Nachten van Kasteel De Haar. Luister naar de boom Lindert, terwijl om je heen indrukwekkende projecties het verhaal tot leven wekken. Magisch!

Binnen enkele weken te bezoeken

Een Magische Kerst Bij Kasteel de Haar


Vrijdag 8 december 2022 tot en met 5 december 2023 is Kasteel de Haar in de avonduren te bezoeken. Volg de lichtjes in het park naar het sfeervol verlicht kasteel en ontdek hoe een bezoek voelt...

Kerstspeurtocht: Het Gestolen Recept


Ga deze kerstvakantie op zoek naar het Gestolen Recept bij Kasteel de Haar. Van 23 december t/m 8 januari, gratis bij een kasteelbezoek.