Regent het? Dit zijn leuke indoor uitjes

Overdekte uitjes op DagjeWeg.NL | Nieuws door

Bij deze uitjes zit je samen lekker droog

10 augustus 2018 Toerisme Landelijk Het kan de hele zomer gieten en stralen in het najaar: in Nederland weet je nooit wanneer het slecht weer wordt. Gelukkig zijn er genoeg indoor uitjes om je te vermaken. Wij geven tips voor een dagje uit bij regen die zo leuk zijn, dat je blij wordt van elke nieuwe plensbui.

Foto 1. Buiten is het koud en guur, maar hier in de keuken is het heerlijk warm en ruikt het naar warme broodjes. Foto: Nederlands Bakkerijmuseum.

Bus en boot in één

ROTTERDAM - Is het een spannende busrit of een bijzondere tocht op zee? Allebei! De amfibiebus van Splashtours Rotterdam is een bus die het water in rijdt en verandert in een motorboot. Zo kun je de mooiste plekken van Rotterdam zien, op het water en aan wal. Je zit veilig en droog in de bus, dus de tocht is ook geschikt bij slecht weer. De redactie nam ook een ritje in de bus en was blij verrast. Tip: lees de reportage over Splashtours Rotterdam.

Zoete broodjes bakken

MEDEMBLIK - De regen tikt tegen de ramen en er waait een gure wind door de straten, maar jullie zitten lekker warm binnen. De lucht van verse broodjes, de warme dampen van de goedgevulde ovens... Bezoek een bakkerijmuseum! Je leert er van alles over de kunst van het bakken, knoopt zelf een schort voor en proeft de lekkerste baksels vers uit de oven - wel eerst eventjes blazen. Bij Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik krijg je via DagjeWeg.NL Tickets 20% korting op je kaartjes.

Is Medemblik niet in de buurt? Bij het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem krijg je ook voordeel: via DagjeWeg.NL Tickets krijg je € 1,50 korting per kaartje plus een gratis speurtocht.

Ga op schippersavontuur

AMSTERDAM - De golven slaan tegen het schip aan, de wind waait kil en guur. Maar jij zit lekker warm binnen! Ga in Het Scheepvaartmuseum op een woest avontuur. Stap aan boord van een indrukwekkend VOC-schip Amsterdam, vuur kanonnen af en kruip door het ruim. Ontdek hoe zwaar het leven op een schip was, wat er vroeger allemaal bij kwam kijken en met welke dieren en gevaren je op zee te maken krijgt. Verlaat jij het schip als loyale matroos of als stoere piraat? Bestel kaartjes met korting voor Het Scheepvaartmuseum via DagjeWeg.NL Tickets.

Spelen in een legostad

GROOTEGAST - In het LEGiO-museum kunnen kinderen non-stop spelen. Zodra je de drempel overstapt, kom je een gigantisch legoparadijs binnen. Een enorme speelstadvan duizenden legosteentjes. Bekijk het stadhuis van Groningen, de Martinitoren, de trein van Zuidhorn naar Groningen. Her en der staan legotafels waar kinderen (en volwassenen) zelf aan de slag kunnen. In de LEGiO-bioscoop zijn films te zien over het ontstaan van het immens populaire speelgoed. Even een bouwpauze inlassen? Duik in de ballenbak of speel een legospelletje op de Playstation. In het restaurant van het LEGiO-museum is drinken met wat lekkers te bestellen.

Bekijk alle indoor uitjes op DagjeWeg.NL.

Tip: als je dan toch een dagje de hort op wilt, profiteer dan gelijk van fijne aanbiedingen. Bekijk indoor uitjes met korting op DagjeWeg.NL Tickets en bestel gelijk je tickets! Je hebt keuze uit musea, pretparken, speeltuinen en nog veel meer.
Foto 2. Lekker warm in de keuken als bakker aan de slag. Foto: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij.
Foto 3. Avonturen beleven als matroos of piraat op een VOC-schip in Het Scheepvaartmuseum. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 15:14:08 · Gepubliceerd: 2016-10-17 11:36:53 - 8195