Regen? Top 15 indoor uitjes en overdekte attracties

Indoor en overdekte uitjes |  
Redactioneel door
Foto 1. Games komen tot leven bij The Portal Sevenum. Foto: The Portal Sevenum

Bezoek een van deze favoriete dagjes uit

2 augustus 2019 Toerisme Landelijk We willen er gezellig op uit, ook als het regent. Heb je inspiratie nodig? Bekijk deze populaire indoor uitjes! En ga op samen stap, ondanks dat het water met bakken uit de hemel valt.

1. De Happyfarm

Terschuur, Gelderland - Het populairste uitje in juli om de regen te ontvluchten was De Happyfarm in Terschuur. En dat is niet vreemd, want hier kunnen kinderen lekker binnen spelen. Klauter in de apenkooi, glij van de glijbaan en bouw de mooiste dingen met gigantische legoblokken. Voor de kleintjes is er een soft-play area waar ze kunnen spelen met zachte materialen. En als het zonnetje weer doorbreekt, spelen ze lekker verder in de buitenspeeltuin.

2. Zwemparadijs AquaFun Sportiom

Den Bosch, Noord-Brabant - Zwemparadijs AquaFun Sportiom is een sportcentrum waar van alles te beleven is: zwemmen, schaatsen, squashen en fitnessen. Duik in het golfslagbad, geniet van de wildwaterrivier en probeer allerlei leuke glijbanen uit. Of schaats bergopwaarts, door grotten heen en weer naar beneden op de schaatsbaan. Lekker luieren kan ook, in de stoomcabine bijvoorbeeld.

3. VR4play

Rotterdam, Zuid-Holland - Duiken met walvissen, vechten als een ninja of toch liever racen door kastelen en steden? Beleef samen een totaal nieuwe wereld met virtual reality van VR4play. Je hebt keuze uit vijftig virtual reality games!

4. De Bazaar Beverwijk

Beverwijk, Noord-Holland - Verse appelthee, gadgets, betaalbare kleding voor jezelf of de kinderen, dadels en kruiden: het is zo gek niet te bedenken of het is te vinden op De Bazaar Beverwijk. Stap in deze gezellige smeltkroes van culturen en ga op koopjesjacht.

5. Tropische vlindertuin Klein Costa Rica

Someren, Noord-Brabant - Beleef de tropen in Brabant! Bezoek de overdekte Tropische vlindertuin Klein Costa Rica en bewonder exotische vlinders, vogels en reptielen. Op een hangtouwbrug kun je tussen de tropische boomtoppen lopen en allerlei verstopte vogels ontdekken.

6. De Orchideeën Hoeve

Luttelgeest, Flevoland - Ga op wereldreis door de Orchideeën Hoeve. Dwaal door de prachtige bloemenzee, fladder door de Vlindertuin, geef de Lori's te eten en kom tot rust in de Zwevende Bloementuin.

7. CORPUS

Oegstgeest, Zuid-Holland - Eng of juist interessant? Maak een reis door het menselijk lichaam, een complex en verbazingwekkend mooi 'bouwwerk'. In CORPUS reis je langs waanzinnige 5D-orgaantheaters naar de hersenen. Krijg nu via DagjeWeg.NL Tickets Tot € 5,- korting op je tickets!

8. The Portal Sevenum

Sevenum, Limburg - Virtuele games komt tot leven in The Portal Sevenum! Komen jouw game skills in real life ook van pas? In dit indoor gameparadijs trotseer je meerdere gamewerelden vol uitdagingen. Haal alle levels voordat alles weer verandert in pixels.

9. Virtual reality center Enversed

Eindhoven, Noord-Brabant - Het grootste virtual reality center van Europa ligt gewoon in Nederland, in Eindhoven. Ga op ontdekkingsreis door een compleet nieuwe wereld, alleen of samen met je vrienden, familie of collega's bij Enversed.

10. Zwembad De Scheg

Deventer, Overijssel - Waan je op de Noordpool in thematisch zwemparadijs De Scheg! Roetsj van spectaculaire waterattracties als LavaSlide of de Northern Light Slide en kom daarna tot rust in de bubbelbaden en sauna's van het IJslands Badhuis. De allerkleinsten spelen lekker met zand en water op Pingo's Eiland.

11. Science Centre Delft

Delft, Zuid-Holland - Overleef een aardbeving, ontwerp een aerodynamische vliegtuigvleugel en test al je zintuigen! In het Science Centre Delft beleef je samen de wereld van wetenschap en techniek.

12. Omnium Goes

Goes, Zeeland - Een dag in Omnium Goes is met recht een tropische ervaring. Bij dit subtropisch zwemparadijs hoort een echt tropisch bos, waar achter elke boom en een plant een verhaal schuilt. Ontdek het, en duik dan in de lazy river.

13. Indoor Skydive Roosendaal

Roosendaal, Noord-Brabant - Indoor skydiven lijkt op parachutespringen. Je ervaart het gevoel van een vrije val, maar dan zonder uit een vliegtuig te hoeven springen - en het is een stuk goedkoper. Durf jij de windtunnel te trotseren van Indoor Skydive Roosendaal?

14. Steenkolenmijn Valkenburg

Valkenburg, Limburg - Daal af in de mysterieuze wereld van de mijnbouw. Een oud-mijnwerker neemt je mee de aarde in, naar de allerlaatste steenkolenmijn van Nederland. Ga op een ondergronds avontuur in Steenkolenmijn Valkenburg! Reserveer gemakkelijk online via DagjeWeg.NL Tickets.

15. Berkenhof Tropical Zoo

Kwadendamme, Zeeland - Ontmoet dino's, apen, vlinders en andere dieren in Berkenhof Tropical Zoo. Hier komen de dieren wel héél dichtbij. Durf jij een slang of vogelspin vast te houden in de Natuurklas? Of daal je liever de fossielenmijn in?

Meer inspiratie voor een dagje weg

Foto 2. Waan je in de tropen bij De Orchideeën Hoeve. Foto: De Orchideeën Hoeve Luttelgeest
Foto 3. Het is heerlijk zwemmen en spelen in zwemparadijs Omnium Goes. Foto: Tropisch zwemparadijs Omnium Goes

Laatst gewijzigd: 2022-01-18 17:03:45 · Gepubliceerd: 2 augustus 2019 - 39560