Maritiem avontuur in Het Scheepvaartmuseum

Donderende kanonnen klinken over de woeste zee en de wind waait om je oren. Welkom aan boord van de Hollandia, het schip van Michiel de Ruyter! Piraten, schepen en walvissen komen voorbij, terwijl de golven tegen de boeg kapot slaan. Beleef een spannende reis op zee in Het Scheepvaartmuseum en zie hoe stoere zeebonken naar het Verre Oosten voeren. Aan boord van het indrukwekkende VOC-schip Amsterdam kruip je zelf door het ruim en vuur je de kanonnen af. Keer je heelhuids huiswaarts of gaat het schip ten onder? Wat een avontuur! Zet een virtual reality bril op en reis met dit schip terug naar de Gouden Eeuw.

Tip: tijdens schoolvakanties zijn er altijd extra activiteiten voor het hele gezin, zoals leuke rondleidingen en workshops.

Bezoek www.hetscheepvaartmuseum.nl »

Avontuur op zee

Kom aan boord van De Zeereis en beleef zelf een levensecht avontuur op zee! Vanuit het Zeemagazijn in het museum ben je plots omgeven door de woeste baren en vlieg je driehonderdvijftig jaar door de tijd. Je ontmoet Michiel de Ruyter, vecht mee in een heuse zeeslag en leeft mee met Gerrit Bakker, een 19e-eeuwse matroos op een kofschip. Ervaar ook wat de achtjarige Gerda Kuhn meemaakte toen ze in 1916 aan boord was van een schip dat werd getorpedeerd en word zelf onderdeel van de geschiedenis. De Zeereis is leuk voor kinderen vanaf acht jaar.

Zie je in de Gouden Eeuw

De zeventiende eeuw staat bekend als de glorietijd van Nederland, toen nog De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De handel bloeide en Nederland was één van de machtigste en rijkste landen ter wereld. Zonder scheepvaart was Nederland nooit zover gekomen. Maak op een hele persoonlijke manier kennis met de Gouden Eeuw en ontmoet het meisje Amimba bij de familietentoonstelling Zie je in de Gouden Eeuw. Zij moest al op jonge leeftijd als slaaf werken. En ontmoet visserszoon Jan Janszoon Weltevree, die eigenlijk geen schipper wilde worden, maar uiteindelijk als een van de eerste Nederlanders voet aan wel zette in het verre Korea.

Luister naar Het verhaal van de walvis

Is het een monster, een lekker stuk vlees of een dier dat we moeten beschermen? Leer alles over de walvisjacht en hoe die de walvis tot een bedreigde diersoort maakte. Ontdek ook hoe we door de eeuwen heen naar de walvis keken. In een levensgrote walvis ontdek je hoe de walvis ruikt, hoor je zijn hartslag en voel je zijn huid. Luister naar Het verhaal van de walvis!

Tip: iedere schoolvakantie organiseert Het Scheepvaartmuseum allemaal leuke extra activiteiten speciaal voor kinderen van drie tot en met twaalf jaar. Bekijk de website van Het Scheepvaartmuseum voor actuele informatie.

Maritiem avontuur in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.hetscheepvaartmuseum.nl »

Foto: Het Scheepvaartmuseum © Eddo Hartman.

Foto: Het Scheepvaartmuseum © Mike Bink.

Foto: Het Scheepvaartmuseum © Eddo Hartman.

Foto: Het Scheepvaartmuseum © Eddo Hartman.

Foto: Het Scheepvaartmuseum © Eddo Hartman.

Foto: Het Scheepvaartmuseum © Eddo Hartman.

Foto: Het Scheepvaartmuseum © Eddo Hartman.

Foto: Het Scheepvaartmuseum © Kenneth Stamp.