6 uitstapjes om te doen in Antwerpen

Dagje uit in Antwerpen? Sla deze uitjes niet over

Wat te doen tijdens dagje uit in Antwerpen? Redactioneel door
Foto 1. De Grote Markt is een van de prachtige plekken in Antwerpen. Foto: Marko via Pixabay

16 augustus 2022 bijgewerkt: 13 juli 2023 Toerisme Antwerpen, Antwerpen Heb je een dagje uit in Antwerpen op de planning staan? De verleiding is groot om gewoon over de Meir te dwalen, de Grote Markt te bezoeken, een wandeling langs de Schelde te maken en wat winkels in te gaan. Maar er schuilen nog heel wat meer pareltjes in deze Vlaamse stad! Bezoek bijvoorbeeld het bijzondere Rubenshuis, ontdek hoe Belgisch bier gemaakt wordt en leer de bekendste stripfiguren van België kennen in een pretpark. Bekijk deze 6 uitjes in Antwerpen en maak er een mooie dag van!

1. Chocolate Nation

Bij het openen van de deur van Chocolate Nation komt de heerlijke geur van chocola je al tegemoet. Dit wordt een heerlijke ervaring! Eerst reis je met de cacaobonen mee van de jungle naar de haven van Antwerpen. Je komt langs prachtige chocolade kunstwerken, door bijzondere belevingskamers en je kunt meekijken in de chocoladeateliers waar ook echt chocola wordt gemaakt. Op meerdere plekken kun je proeven, zoals bij de chocoladefonteinen. Als dit alles nog niet genoeg is, boek dan zo'n heerlijke chocoladeworkshop en ga zelf aan de slag.

Foto 2. De fantasievolle wereld van Belgische chocolade bij Chocolate Nation. Foto: Yasmina Besseghir

2. Het Rubenshuis

Stap binnen in een van de bekendste kunstenaarswoningen ter wereld: Het Rubenshuis. Peter Paul Rubens was schilder, verzamelde kunst, ontwierp zijn eigen huis en wist ook nog eens alles over wetenschap. Bekijk topstukken van zijn hand en dwaal door de sprookjesachtige tuin in het hartje van Antwerpen. Tijdens je bezoek aan de stad zul je opmerken dat je niet om de kunstenaar heen kunt; in verschillende musea en kerken is zijn werk te zien, zoals ook in de Onze Lieve Vrouwekathedraal.

Foto 3. De tuin van het Rubenshuis. Foto: Rubenshuis © Ans Brys

3. Onze Lieve Vrouwekathedraal

Al vanaf de ring rondom Antwerpen zie je 'm fier in de lucht steken: de toren van de Onze Lieve Vrouwekathedraal. In deze gigantische kathedraal kom je werk uit alle eeuwen vanaf de bouw in 1352 tegen: een marmeren Madonnabeeld uit de veertiende eeuw, muurschilderingen uit de vijftiende eeuw, meesterwerken van Rubens uit de zeventiende eeuw... tot en met het Metzler-orgel uit de twintigste eeuw. Een bezoek aan deze prachtige kerk is onmisbaar tijdens een dagje Antwerpen. En daarna: de toren op voor een waanzinnig uitzicht!

Foto 4. Onmisbaar tijdens een dagje Antwerpen: Onze Lieve Vrouwekathedraal. Foto: via Pixabay

4. Attractiepark met stripfiguren

Suske en Wiske, Lucky Luke en de Smurfen: je komt ze allemaal tegen in Plopsa Station Antwerp, samen met de bekende figuren van Studio 100. In dit vrolijke themapark vlak bij Antwerpen Centraal ga je op avontuur met allerlei bekende - en voor Nederlanders iets minder bekende - stripfiguren. Draai rondjes in de Jommeke Carousel, schiet samen met Lucky Luke de Daltons af en reis door Smurfenland. Wie durft in Wickie's valtoren?

Foto 5. Ontmoet bekende Belgische stripfiguren en karakters van Studio 100. Foto: Plopsa Station Antwerp © Nick Jespers

5. Belgische bierbrouwerij

Waar hebben ze nu meer verstand van bier dan in België? Bij Brouwerij De Koninck proef, ruik en ervaar je hoe bier ontstaat in tien ruimtes waar je zelf doorheen loopt. Ruik aan hop en graan, leer van een hilarische professor het geheim van Belgisch bier en - niet geheel onbelangrijk - doe je tegoed aan het bier in de proeverij. De brouwerij heeft ook twee restaurants waar je lekker kunt lunchen of dineren na afloop. Uiteraard met een goed glas bier on the side! Ook voor niet-bierdrinkers en kinderen is deze tour een aanrader.

Foto 6. Proef het lekkerste Belgisch bier. Foto: Brouwerij De Koninck

6. ZOO Antwerpen

Vanaf een metershoge brug heb je uitzicht over bijna de hele dierentuin. ZOO Antwerpen stamt uit 1853 (!) en is daarmee de oudste dierentuin van België. Je spot hier rode panda's, nijlpaarden, giraffes - en eigenlijk alle dieren die je weet op te noemen. Er is ook een Mensapenvallei, waar gigantische gorilla's en chimpansees rondlopen. Prachtig om van zo dichtbij te zien!

Foto 7. Verken het dierenrijk in ZOO Antwerpen. Foto: ZOO Antwerpen © Jonas Verhulst

Ook leuk in Antwerpen

Foto 8. De Grote Markt is een van de prachtige plekken in Antwerpen. Foto: Marko via Pixabay

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:34:03 · Gepubliceerd: 16 augustus 2022 - 37300

Activiteiten ZOO Antwerpen

Nu te bezoeken

ZOOvertellingen


Na een eerste succesvolle editie zijn de ZOOvertellingen terug! Van 1 juli tot en met 1 september duiken elke dag vier kleurrijke vertellers op doorheen je ZOO-bezoek.