Leuke dagjes uit dit weekend

Dit is er te doen op 30 september en 1 oktober

UITagenda Redactioneel door
Foto 1. Geniet van veel dansplezier bij de voorstelling Jonga tijdens het Afrovibes Festival. Foto: Afrovibes Festival.

archief oud artikel 28 september 2017 Toerisme Landelijk Indrukwekkende levende standbeelden in Arnhem, de nieuwste trends op taart- en bakgebied in Utrecht en een hoop lol op de najaarskermis in Nijmegen. Dit weekend valt er weer een hoop te beleven. Zo draait het in Drachten allemaal om snel optrekken en scheuren en leer je in Amsterdam de Afrikaanse cultuur kennen. Dit zijn de leukste dagjes uit van dit weekend. Veel plezier!

Nijmegen op z'n kop tijdens de najaarskermis

NIJMEGEN - Churros eten, touwtje trekken, eendjes vissen of een rondje over de rupsbaan. Vanaf 29 september tot en met 8 oktober ontpopt Nijmegen zich tot één grote feeststad. Vanaf de locatie Plein 1944 tot aan de Waalkade zijn tijdens de Najaarskermis Nijmegen bijna honderd attracties te vinden, leuk voor jong en oud. In het historische Valkhof Park bevindt zich NimmaLand waar een week lang spelletjes en feestjes worden georganiseerd. Overdag is de plek een pretpark en 's avonds is het een feestterrein voor volwassenen met onder andere de Beierse Bierfeesten en verschillende concerten.

Lekker smullen bij Taart en Trends

UTRECHT - In de Jaarbeurs van Utrecht is het dit weekend een zoete bedoeling met taarten, cupcakes, gebak en brood. Taart en Trends, de grootste bakbeurs van de Benelux, inspireert op 29 en 30 september met de nieuwste trends op het gebied van bakken en decoreren. Ontmoet suikerkunstenaars en baktalenten die tot de crème de la crème uit de Nederlandse en internationale bakkerswereld behoren. Volg bijvoorbeeld een masterclass suiker blazen en suiker trekken bij Wendy Schlagwein of ga voor een broodcollege bij Ralph Nieboer van Breadworks.

Quartermile Drachten Nationals

DRACHTEN - Scheurende banden, piepende remmen en brullende motoren. Tijdens Quartermile in Drachten van 29 september tot en met 1 oktober draait het allemaal om snel optrekken. Indrukwekkende motorvoertuigen moeten tijdens een dragrace in een zo kort mogelijke tijd de finish op de Airstrip in Drachten zien te bereiken, waarbij gaat het om korte afstanden van 402 meter en 201 meter. Dit alles gebeurt onder toeziend oog van het publiek. Een aanrader voor iedereen die van de racewereld houdt!

Levende standbeelden in Arnhem en Ede

ARNHEM/EDE - Ook spectaculair dit weekend is het World Living Statues Festival (WLSF) van 29 september tot en met 1 oktober in Arnhem en Ede. Hierbij draait het allemaal om levende standbeelden uitgevoerd door straatkunstenaars. Het festival trekt jaarlijks zo'n 200.000 bezoekers en bevat ook een wedstrijdelement: het wereldkampioenschap Living Statues. De winnaar wordt op zondag 1 oktober in Arnhem uitgeroepen. Bewonder zo'n 200 prachtige kunstzinnige, ontroerende en grappige levende standbeelden. Het festival trapt vrijdagavond 19:30 uur af in Ede met een foodcourt die al vanaf 17:30 uur geopend is. Op zaterdag en zondag vervolgt het evenement zich in Arnhem.

Afrikaanse vibes in Amsterdam

AMSTERDAM - Leer het hedendaagse urban Afrika kennen tijdens het Afrovibes Festival dat van 28 september tot en met 1 oktober in Amsterdam plaatsvindt. Geniet van theater, dans muziek en design uit Afrika met makers uit Zuid-Afrika, Guine, Zambia, Botswana en Nederland. Zij verrassen met hun visie op hoe breekbaar vrijheid in deze tijd is en hoe de democratie kwetsbaarder wordt. Laat je bijvoorbeeld meevoeren in de theatervoorstelling Afriqueer: een show die via dans en theater laat zien hoe het is om 'queer' te zijn in de Afrikaanse cultuur. Of bekijk de film 'Amsterdam, Sporen van Suiker' over de rijke en complexe geschiedenis van Amsterdam in relatie tot de trans-Atlantische slavenhandel.

Meer dagjes uit dit weekend

Foto 2. Verbeter je bakkunsten bij Taart en Trends. Foto: Taart en Trends © Ralph Nieboer.
Foto 3. Scheurende banden, piepende remmen en brullende motoren tijdens Quartermile in Drachten. Foto: Quartermile © Mike Kraaij.

Laatst gewijzigd: 2017-10-25 09:45:06 · Gepubliceerd: 2017-09-22 16:00:47 - 969