Komt het Nederlands Bakkerijmuseum als beste uit de bus?

Breng je stem uit voor de DagjeWeg.NL Award 2017! |  
Nieuws door
Foto 1. Ontdek alles over bakken in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem. Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

DagjeWeg.NL Award: het Nederlands Bakkerijmuseum

24 september 2017 Opmerkelijk Hattem, Gelderland Volg de geur van vers brood en je komt uit bij het Nederlands Bakkerijmuseum. In dit knusse museum in Hattem bakt de bakker ambachtelijk brood in de takkenbosoven en mag iedereen ook zelf aan de slag! En daar worden kinderen heel blij van. Geen wonder dus dat het museum een nominatie in de wacht sleepte voor de DagjeWeg.NL Award.

Leuke weetjes over het Nederlands Bakkerijmuseum

Dat er in het Nederlands Bakkerijmuseum veel lekkere broodjes te vinden zijn, dat is vast geen verrassing. Maar weet je wat wel verrassend is?

  • Dat ze in het museum veel meer bakken dan alleen broodjes? Er is ook een complete afdeling vol banket. Bak zelf een lekkere gevulde koek of koekjes van speculaas.
  • Dat er een superleuke speurtocht voor kinderen is? Je gaat op zoek naar muizen in de bakkerij. Nepmuizen, natuurlijk. Elke muis heeft een letter en al die letters samen vormen een woord. De speurtocht is een hit bij kinderen!
  • Dat het museum uit twee gebouwen bestaat? De gebouwen staan tegenover elkaar en een ondergrondse tunnel verbindt beide panden met elkaar.
  • Directeur en bakker Fred hilarisch is? Hij geeft rondleidingen en presentaties in het museum en doet dat zo leuk, dat hij zelfs een hit op YouTube is!

Stem ook op het Nederlands Bakkerijmuseum!
En maak kans op vrijkaartjes.

Bezoek het pittoreske Hattem

Wat een bezoek aan het Nederlands Bakkerijmuseum ook zo bijzonder maakt, is de sfeervolle locatie. Het pittoreske Hattem is prachtig en ook nog eens een parkeerparadijs! Vlakbij het museum is een garage waar je gratis kunt parkeren met een parkeerkaart. En dat parkeerterrein is zo dichtbij dat je gerust een keertje heen en weer kunt lopen om 'm te verzetten. Ideaal en dan pik je ook nog iets van het mooie stadje mee!

Foto 2. Links: zelf aan de slag om iets te bakken. Rechts: smullen van de zelfgemaakte gevulde koek! Foto: Redactie DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2017-09-22 17:06:05 · Gepubliceerd: 24 september 2017 - 857