Vijf knusse kerstmarkten deze winter

Bekijk meer kerstmarkten | Nieuws door

Tijd voor kerst! Bezoek een kerstmarkt

3 december 2018 Toerisme Landelijk De pepernoten lagen in de zomervakantie nog net niet in de winkels, stiekem neurie je al maanden kerstliedjes op de fiets en je verlangen naar warme chocolademelk wordt steeds groter en groter. De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan! Wij kijken er al sinds vorige kerst naar uit en zochten deze gezellige kerstmarkten voor je op.

Foto 1. Genieten van glühwein en warme chocolademelk op de kerstmarkt. Foto: Pexels.com, CC0 License.

Gezelligheid over de grens

Van een dagje kerstmarkt een minivakantie maken? Vlak over de grens is in Duitsland de grote Kerstmarkt Aken. Rondom het stadhuis staan tientallen kraampjes met glühwein, crêpes en leuke kerstcadeautjes en hebbedingetjes om de donkere dagen nog gezelliger mee te maken. Een aanrader voor als je er toch bent: sla de Akense Printen niet over. Een Akense Print is een pop gemaakt van kruidkoek en een echte klassieker in Aken. Een andere Akense specialiteit is de typisch Duitse aardappelpannenkoek. Dat wordt smullen dus! Van 23 november 2018 tot en met 23 december 2018. Toegang is gratis.

Magie in de Martinikerk

De Kerstmarkt Groningen brengt kerstmagie in het hart van de stad: de Martinikerk. Met kraampjes met kerstspullen en lekker eten en drinken, een speciale kidscorner én een bezoekje van de kerstman himself. Je hoeft niet per se de grens over om van het ultieme kerstsfeertje te genieten! De markt is een podium voor lokale ondernemers en echt Grunningse delicatessen. Kom alleen al even kijken om de Martinikerk in winterse sferen te bewonderen. Tijdens de markt is er een lichtshow op de gebrandschilderde ramen. Magisch! Op 15 december 2018. Toegang is gratis.

Feestelijke fairs en markten

In Alkmaar barst het van de winterse gezelligheid in december. Op 15 en 16 december is de Winterfair aan het Waagplein en vlak daarna barst de iconische Kerstmarkt Alkmaar los. Shoppen, inspiratie opdoen voor je interieur en kerstdiner, cadeautjes in laten pakken door echte kerstelfjes. Ook een aanrader: bewonder Alkmaar vanboven vanuit het reuzenrad. Van 20 tot en met 23 december 2018. Toegang is gratis.

Zonder Dickens geen kerst

Een ultieme kerstklassieker: het Dickens Brink Festijn in Havelte (Drenthe). Eigenlijk geen kerstmarkt, maar een complete kerstbeleving. Het dorp is compleet in Dickens sferen gehuld. Meer dan tachtig kraampjes, muziek, straattheater en een kinderplein met tal van activiteiten. Het brengt je helemaal terug naar de kerst van vroeger: lekker authentiek dus. Niet gek opkijken van wat geblaat: er zijn zo'n driehonderd schapen op de kerstmarkt, die horen bij de plaatselijke Holtinger Schaapskudde. Op 22 december 2018. Toegang is gratis.

Dickens op z'n best

Wie dol is op Dickens, wil het Dickensfestijn Drunen niet missen. Alsof je op een filmset staat! Ga mee terug in de tijd, naar het Engeland van de negentiende eeuw. Overal om je heen gebeurt iets. Ruim vijfhonderd personages uit de verhalen van Charles Dickens lopen op het festijn rond. Scrooge, Oliver Twist, de Christmas Carol Singers, weeskinderen, grappige dronkaards en deftige dames in mooie jurken. Behalve een kerstmarkt is er straattheater, een openluchtmuseum en kunnen bezoekers op straat rondom een vuurtje genieten van punch, geroosterde marshmallows, gepofte kastanjes en glühwein. Op 16 december 2018. Toegang is gratis.

Meer winterse dagjes uit

Foto 2. Foto: 'Weihnachtsmarkt Aachen (1)'. Fotograaf: Petra Links. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com.
Laatst gewijzigd: 2018-12-03 13:46:19 · Gepubliceerd: 2017-09-26 11:03:02 - 20007