1

Leuke markten en braderieën in oktober

Hier moet je zijn voor lekker eten, struinen en leuke spulletjes

Markten en braderieën in Nederland Nieuws door
Foto 1. Op de markt is voor jong en oud wat te vinden! Foto: Redactie DagjeWeg.NL

archief oud artikel 3 oktober 2017 Toerisme Landelijk Als de dagen korter worden en het buiten steeds kouder wordt, is het heerlijk om een dikke sjaal om te slaan en op zoek te gaan naar nieuwe hebbedingetjes om je huis een herfstupdate te geven. Om de leukste dingetjes te scoren, moet je op op deze markten, evenementen en braderieën zijn. Scoor een creatieve lamp voor op tafel, een warme gebreide wollen deken voor op de bank en trakteer jezelf ook meteen eens op een visje! Door het hele land worden in oktober gezellige markten georganiseerd. Wij zetten er vijf voor je op een rijtje.

De markten en braderieën in dit artikel zijn al geweest. Bekijk hier de actuele markten en braderieën.

7 en 8 oktober: HerdersFair Balloo

BALLOO, DRENTHE - In Balloo is het genieten geblazen op de HerdersFair. Meer dan zeventig zorgvuldig gekozen standhouders verkopen al het goede wat Drentse heideschapen te bieden hebben: lamsham, lam aan het spit en hartige taartjes met lamsgehakt. De HerdersFair is ook op een echte herderslocatie: in en om een schaapskooi. In het nabijliggende Wolatelier wordt het vachtje van de schapen omgetoverd tot een mooie collectie van wolproducten.

8 oktober: Markt om de Hoek

UTRECHT, UTRECHT - Sorry niet-Utrechters, maar de Markt om de Hoek is voor en door echte Utreggers. Wil jij je buren verrassen met zelfgemaakte soep of zelfgebrouwen bier? Kun jij iets interessants vertellen over gezond eten? Maak of gebruik je ook nog eens lokale ingrediënten uit Utrecht? Dan is Markt om de Hoek in Park Oosterspoorbaan helemaal iets voor jou. Op 8 oktober is alweer de laatste editie. De gouden tip voor niet-Utrechters: meet jezelf een Utregs accent aan en kom gewoon proeven.

15 oktober: Swan Market

ROTTERDAM, ZUID-HOLLAND - Modeliefhebbers opgelet! Op 15 oktober is er een Swan Market in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam waar je zeker statement items kunt scoren om je collectie uit te breiden, en dat ook nog voor fijne prijsjes. Daarnaast vind je hier sieraden, accessoires, betaalbare kunst en vintage vondstjes. Naast dit creatieve aanbod word je ook verwend met (h)eerlijk voedsel en live muziek.

26 oktober: Halloweenmarkt

DEN HELDER, NOORD-HOLLAND - Halloween geeft je misschien de bibbers, maar dat is niet nodig in Den Helder. Daar is de jaarlijkse Halloweenmarkt een gezellige middag- en avond in de binnenstad. Misschien kom je wat meer spoken, heksen en tovenaars tegen dan normaal. Kun je wel tegen een stootje? Sla dan het Griezelsteegje niet over. Wat daar gebeurt, verklappen we uiteraard niet..

6 oktober tot en met 8 oktober: Noordzeevisfestival VISSCH

SCHEVENINGEN, ZUID-HOLLAND - Als er ergens vis te vinden is, is het bij de zee. De organisatoren van VISSCH Festival besloten hun feest dan ook dichtbij de bron te vieren: in de Visafslag in Scheveningen. Hier vind je foodtrucks met al het lekker dat de Noordzee te bieden heeft. Daarnaast wordt de award voor ‘beste en lekkerste Noordzeevisgerecht' uitgereikt.

Bekijk alle fairs en markten en braderieën op DagjeWeg.NL. Zo rond het eind van het jaar staan er ook weer veel knusse kerstmarkten op het programma, ook erg leuk en gezellig!
Foto 2. Bezoek eens een leuke braderie! Foto: Redactie DagjeWeg.NL
Foto 3. Zoek nieuwe meubels op een markt. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2017-11-10 08:30:24 · Gepubliceerd: 3 oktober 2017 - 23451