Liefde bloeit op in ARTIS-Micropia

Bezoek Micropia |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Microben zijn onmisbaar in de liefde

29 september 2017 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Als er een prijs bestond voor het meest originele romantische dagje uit, zou ARTIS-Micropia 'm winnen. Daar kun je nu namelijk de nieuwe liefdesroute The Science of Love lopen. Een aanrader, vooral voor stelletjes die benieuwd zijn hoeveel microben er met ze mee zoenen en de wetenschappelijke feitjes achter vlinders in je buik wilt ontdekken. Wees gewaarschuwd: je date kan er een beetje ongemakkelijk van worden. Want jullie zijn nooit alleen...

Foto 1. Gezellig: ieder mens heeft meer dan 700 soorten bacteriën in zijn mond. Foto: Micropia © Maarten van der Wal.

Ware liefde is wetenschap

In de nieuwe route The Science of Love in Micropia ontdek je alles over hoe microben voor Cupido spelen. Microben leiden je namelijk onbewust naar je meest ideale partner. Ze bepalen je lichaamsgeur en zoenen gezellig met je mee. In iedere mond zitten tien miljard microben (!) en tijdens het zoenen breiden deze uit tot wel tachtig miljard! En omdat iedereen een unieke samenstelling van microben in z'n mond heeft, is dus ook elke zoen uniek. Microben zijn zelfs zó belangrijk, dat je aan de hand van je mondmicroben tijdens een zoen onbewust besluit of de ander bij je past of niet. Dit en nog veel meer ontdek je tijdens The Science of Love aan de hand van allerlei filmpjes en vragen die je op de route tegenkomt.

Rapper Akwasi geeft heuse zoen-tutorials (aan de hand van filmpjes). Zelf testen? Probeer de Kiss-o-Meter. Hier ontdek je hoeveel microben er precies met jou en je geliefde mee zoenen. Spoiler: dat zijn er véél.

Hoe ontstaan vlinders in je buik?

Elke dag staat er om 13:00 uur en om 16:00 uur een laborant van Micropia paraat om al je prangende vragen te beantwoorden. Ontdek bijvoorbeeld waar vlinders in je buik vandaan komen, welke rol lichaamsgeur speelt bij partnerkeuze en waarom zoenen stiekem heel gezond is. En hoe planten microben zich eigenlijk voort? Een mooie kans dus om nog meer over de wetenschap der liefde te leren.

Meer over Micropia

Micropia is het enige museum ter wereld waar je alles ontdekt over microben. Microben zijn micro-organismen die onzichtbaar zijn, maar in Micropia zichtbaar worden gemaakt. In het museum leer je wat microben nuttig maakt - en waar ze verstopt zitten. Micropia is dagelijks open en is te vinden aan het Artisplein, bij ARTIS.
Foto 2. Met de bodyscan ontmoet je je eigen microben. Foto: Micropia © Maarten van der Wal.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-09-29 16:26:31 · Gepubliceerd: 2017-09-29 16:19:28 - 902