1

Begraaf jezelf in een berg LEGO bij LEGO World

Maar loop hier niet op blote voeten rond!

LEGO World Nieuws door
Foto 1. Zie de mooiste creaties van LEGO. Foto: LEGO World

archief oud artikel 17 oktober 2017 Toerisme Utrecht, Utrecht Wat hebben een sportauto, Willem-Alexander en Máxima en Luke Skywalker met elkaar te maken? Alle vier zijn ze te vinden in de Jaarbeurs in Utrecht tijdens LEGO World, gemaakt van miljoenen legosteentjes. Deze bouwwerken staan al overeind, maar jij kunt je bouwskills ook tonen bij LEGO World. Of jezelf gewoon begraven in bergen LEGO.

LEGO Star Wars

Er zijn veel Star Wars-bouwwerken te bewonderen op de alweer zeventiende editie van LEGO World. Zo is er een mega tank van Star Wars van wel twaalf meter lang! Uiteraard passeren de personages uit de bekende Star Wars-films ook de revue. Autofanaten kunnen naar de presentatie van de levensgrote LEGO McLaren racecar, die regelrecht uit de Formule 1 lijkt te komen. Tip: ga op zoek naar het grootste schip ooit gebouwd van legostenen, van meer dan twaalf meter lang. Dit schip komt speciaal voor LEGO Worlds naar Nederland en staat zelfs in het Guinness Book of Records.

LEGO voor meisjes?

LEGO World is gelukkig niet alleen gericht op stoere dingen, maar ook meisjes komen aan hun trekken. Speciaal voor hen zijn de LEGO Friends in winterse sferen gehuld, met een ijsberg waar je vanaf kunt glijden. Daarnaast mogen jongens en meiden onder de douche van legosteentjes stappen en kom je zo nu en dan geprogrammeerde robots tegen, uiteraard gemaakt van LEGO. Houd de dromentroon in de gaten, daar omheen gaan spannende dingen gebeuren. Er is LEGO voor alle soorten en maten fans, van technisch LEGO tot LEGO City. Volg een riddertraining bij LEGO Knights of maak cupcakes van LEGO in het Cupcake Café van LEGO Friends.

Zelf aan de slag

Zelf bouwen kan uiteraard ook. Neem het eigen heft in handen en bouw mee aan de gigantische politietruck van tweeënhalf meter hoog, of ruil je minifiguren met (nieuwe) vriendjes in de ruilhoek. Alle minifiguren verzamelen gaat misschien niet lukken, want er zijn er meer dan veertig miljard. In de pop-upbioscoop draait de stoere De LEGO Batman Film. Wil jij gewoon een huis bouwen? Dat kan ook, er zijn legostenen zat. Ruim drieëntwintig vrachtwagens hebben meer dan veertien ton aan legosteentjes naar de Jaarbeurs in Utrecht vervoerd. Je kunt alles maken met LEGO. Wist je dat je een steentje met acht nopjes al op 915.103.765 manieren samen kunt voegen met andere blokjes?

Vergeet dit niet:

Wil je naar LEGO World? Bestel je tickets dan op tijd, want er is een maximum capaciteit per dag. Kaartjes kosten online € 19,50 per stuk en aan de kassa € 25,-. LEGO World is van 18 oktober 2017 tot en met 24 oktober 2017 te bezoeken in de Jaarbeurs Utrecht en dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Raak je nooit uitgespeeld met LEGO? Haast je dan snel naar het LEGiO-museum, waar je LEGO van vroeger en nu kunt bewonderen én ermee mag spelen. Echte Zeeuwen (en alle anderen) mogen ook Blokje bij Blokje niet overslaan: een LEGO-versie van Vlissingen.
Foto 2. Bouw zelf met LEGO! Foto: LEGO World
Foto 3. Wat maak jij van LEGO? Foto: LEGO World
Foto 4. LEGO Star Wars! Foto: LEGO World
Foto 5. Graaf met je zelfgemaakte graafmachine. Foto: LEGO World

Laatst gewijzigd: 2017-10-18 15:46:29 · Gepubliceerd: 17 oktober 2017 - 1542