Winterwandelingen waar je warm van wordt

Niets is gezonder dan een winterse wandeling

Winters dagje uit in de natuur Nieuws door
Foto 1. Maak een winterwandeling en geniet van een lekkere warme drank na afloop. Foto: Pexels.com, CC0 License.

archief oud artikel 10 november 2017 Natuur Landelijk Donkere dagen vragen om extra warmte! Dus kom lekker in beweging en doe samen mee aan een van de sfeervolle winterwandelingen in december. Aan het einde van de tocht word je beloond met een lekkere warme kop soep, chocolademelk of een prachtig uitzicht. Wij zetten vier winterse natuuractiviteiten voor je op een rij. Let op: voor onderstaande wandelingen moet je je vooraf online aanmelden.

Geen winter zonder snert

TIENGEMETEN - Trek je warmste kleding en je beste wandelschoenen aan, want de 9 december wandeltocht met snert op Tiengemeten is niet voor zuurtjes. Het complete programma duurt namelijk zo'n vier uren. In die tijd leg je bijna zeven kilometer te voet af. Halverwege rust je uit in een herberg met een lekkere kop snert! Tip van de boswachter: neem een verrekijker mee om dieren mee te spotten. Van 10:00 uur tot 14:00 uur. Volwassenen betalen € 15,- en kinderen tot en met twaalf jaar betalen € 10,-.

Betoverende boswandeling

OVERVEEN - Het geschal van midwinterhoorns klinkt op de buitenplaats, verlicht met honderden lichtjes. Een mooie start voor een magische winterwandeling! De midwinterwandeling op Landgoed Elswout op 9 december. Ook de paden door de bossen zijn verlicht door sfeervolle kaarsjes. Je eindigt de tocht bij een kampvuur, waar je een mok warme chocolademelk krijgt en gezellig napraat. Bijzonder: een midwinterhoornbouwer laat bij het kampvuur zien hoe je volgens oude traditie een midwinterhoorn maakt. De wandeling duurt in totaal anderhalf uur en is dus geschikt voor het hele gezin. Van 18:00 uur tot 19:30 uur en van 18:30 uur tot 20:00 uur. Volwassenen betalen € 7,50 en kinderen tot en met twaalf jaar betalen € 4,-.

Stralende sterrenhemel

LAUWERSOOG - Deze winterwandeling is behoorlijk romantisch, want je eindigt je tocht met een prachtig uitzicht op de vallende sterren boven het Lauwersmeer. En het mooie is: iedereen kan meedoen! De wandeling is op 14 december en de route is ook geschikt voor mindervaliden. Honden zijn welkom; mits aangelijnd. De boswachter vertelt je tijdens de tocht alles over de natuur rondom het Lauwersmeer en legt uit wat vallende sterren precies zijn. Aan het einde van de route staan veldbedjes klaar zodat iedereen comfortabel naar de sterrenhemel kan kijken. Nu alleen nog met z'n allen duimen voor een onbewolkte lucht... Kinderen zijn welkom, maar houd wel in gedachten dat de beleving tot ongeveer half twaalf 's avonds duurt. Van 21:00 uur tot 23:30 uur. Volwassenen betalen € 7,50 en kinderen tot en met twaalf jaar betalen € 3,50.

Winters avontuur

DROUWEN - De midwinterwandeling bij het Boomkroonpad op 17 december is een gegarandeerde hit voor kinderen. De wandeling is in de middag en de gids vertelt spannende verhalen over de mammoeten die vroeger in de omgeving leefden. Hopelijk ligt er sneeuw; dan heb je een extra avontuurlijke tocht en kun je misschien wel sporen van dieren volgen. Je sluit samen de middag af rond het kampvuur. Hier krijgen alle kids een kop warme chocolademelk en mogen ze zelf als winterse avonturiers broodjes bakken boven het vuur. Van 12:00 uur tot 14:00 uur. Volwassenen betalen € 7,50 en kinderen tot en met twaalf jaar betalen € 5,-.

Bekijk nog meer winterse activiteiten en doe alvast inspiratie op voor de kerstmarkten en de kerstvakantie.
Foto 2. Wandel lekker fris door de natuur. Foto: Pexels.com, CC0 License.

Laatst gewijzigd: 2017-11-13 10:55:28 · Gepubliceerd: 2017-11-09 15:13:39 - 736