Kruip in de rol van 's werelds grootste zoekmachine: Google

Ga naar Google Backstage | Nieuws door

Help jij vier Google-gebruikers op weg?

13 november 2017 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Wil jij wel weten hoe Google werkt achter de schermen? Hoe je de leukste YouTube-video's vindt en de snelste route zoekt in Google Maps? Speel dan de nieuwe, interactieve game Google Backstage, waarbij jij met vrienden in de rol van Google kruipt en op zoekt gaat naar de beste informatie voor vier fictieve gebruikers.

Foto 1. Vind jij de weg met Google Maps? Foto: Google Backstage © Bart Beckers

Jij bent Google

Even de juiste antwoorden googelen is er niet bij, want bij Google Backstage ben jij zelf Google. Samen met vrienden kruip je in de huid van Google en ben jij het aanspreekpunt voor vier fictieve bezoekers in hun dagelijkse leven. Beveel hen de leukste YouTube-video's aan, wijs ze de snelste weg op Google Maps of help hen met het vinden van het allerbeste antwoord op hun vragen. Dit doe je allemaal in verschillende kamers. De eerste kamer opgelost? Dan ga je door naar de volgende kamer. Hoe beter je de gebruikers helpt, hoe hoger de score van je team! Kun je er geen voorstelling van maken? Google Backstage ziet er zo uit:

Heb je de smaak te pakken?

Ga dan ook eens naar een escaperoom en probeer te ontsnappen. Dit kan ook gewoon in de geborgenheid van je eigen huis of op een andere bekende locatie, bijvoorbeeld op je werk.

Privacycheck

Spelenderwijs ontdek je wat Google doet met je gegevens en hoe deze gegevens ingezet worden om je de volgende keer een nog beter en persoonlijker antwoord te geven. Je gaat nadenken over privacy en vult aan het eind van het spel de Google Privacycheck in, waarmee je zelf bepaalt welke gegevens Google gebruikt om jouw zoekresultaten persoonlijker te maken. Aandacht vragen voor privacy is precies wat Google voor ogen heeft met Google Backstage, op een leuke en speelse manier.

Sherlocked

Nog niet overtuigd? Bedenk dan dat Google Backstage is gemaakt in samenwerking met Sherlocked. Dit bedrijf staat bekend als één van de beste bouwers van interactieve spellen. Sherlocked heeft onder andere de beste escape room van Amsterdam op zijn naam staan en opende onlangs ook een escaperoom in de Arminiuskerk in Rotterdam.

Alles op een rijtje:

  • De officiële lancering van Google Backstage is op 14 november en vanaf 15 november tot 31 december is Google Backstage dagelijks te bezoeken.
  • Google Backstage is gratis, wel moet je je online inschrijven. Let op: het spel kan alleen gespeeld worden met een groep van drie of vier spelers. Trommel dus nog drie anderen op om te spelen.
  • Je vindt Google Backstage bij bedrijfscentrum TQ aan de Singel 542 in Amsterdam. Zowel Google Backstage als TQ zijn rolstoeltoegankelijk.
  • Samen met je team scoor je zoveel mogelijk punten. De vijf beste teams met de meeste punten winnen prijzen. De winnaars worden na afloop van Google Backstage bekendgemaakt, volgend jaar dus.
Foto 2. Help een gebruiker de weg op met Google Maps? Foto: Google Backstage © Bart Beckers
Foto 3. Welke YouTube-filmpje is het leukst? Foto: Google Backstage © Bart Beckers
Foto 4. Lekker klimmen bij Google Backstage. Foto: Google Backstage © Bart Beckers
Laatst gewijzigd: 2017-11-15 11:34:09 · Gepubliceerd: 2017-11-13 12:38:24 - 256