Smul van de feestdagen op het Allerhande Kerstfestival

Bakken vol inspiratie voor een perfect kerstdiner

Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum Nieuws door
Foto 1. Gezellig samen borrelen op het Borrelplein. Neem al je vrienden mee! Foto: Allerhande Kerstfestival.

archief oud artikel 22 november 2017 Toerisme Utrecht, Utrecht Ben jij al op zoek naar ideeën voor je kerstdiner? Op het Allerhande Kerstfestival van 8 tot 10 december krijg je een flinke portie inspiratie voor de kerstdagen! Het Spoorwegmuseum in Utrecht staat drie dagen lang in het teken van proeven, maken en versieren. Alles voor de feestdagen!

Van simpele snack tot luxe dessert

Heerlijke kerstproducten proeven en nieuwe gerechten ontdekken. Het Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum in Utrecht is van 8 tot en met 10 december een voedselparadijs voor de feestdagen. Kerstontbijtjes, taarten, indrukwekkende hoofdgerechten: hoe maak je het menu deze kerst extra lekker én makkelijk? Terwijl je van alles proeft, krijg je tips van slagers, groenteboeren en kaasboeren. Wil je indruk maken op je gasten tijdens het kerstdiner? Ga langs bij 'De Stijlkamer' om inspiratie op te doen voor een prachtig decor voor je kerstdiner. Pimp bijvoorbeeld je eigen kerstballen of maak een papieren slinger!

Op zoek naar een gezellige kerstmarkt? Bekijk alle kerstmarkten in Nederland.
Lekkere kerstinspiratie op het Allerhande Kerstfestival

Knoop zelf het schort voor

Weet jij al wat je je gasten met kerst gaat voorschotelen? Op het Allerhande Kerstfestival krijg je zoveel inspiratie voor je kerstdiner dat kiezen nog heel lastig gaat worden. Live kooksessies, workshops en natuurlijk heel veel recepten zorgen ervoor dat je met een hoofd vol ideeën weer naar huis toe gaat. Meesterkok Luc Kusters laat je zien hoe je een nagerecht maakt om je vingers bij af te likken en een Allerhande-chef showt handige lifehacks: trucjes om zo snel mogelijk leuke hapjes te maken voor kerst. Behalve proeven en leren van de culinaire crème de la crème, steek je zelf ook de handen uit de mouwen! Op het festival kun je je ter plekke inschrijven voor verschillende workshops, zoals cupcakes versieren en koekjes glazuren. Of leer tijdens een demonstratie hoe je een kalkoen vult!

Zes pleinen met inspiratie voor de feestdagen

De stands op het Allerhande Kerstfestival zijn verdeeld over zes pleinen. Voor een lekker wijntje, een handje noten of kaasfondue van Kaas in't Bakkie ga je naar het borrelplein, en voor een heerlijk kerstontbijt ga je naar het plein Ontbijt. De pleinen Voorgerecht, Hoofdgerecht en Nagerecht en Winter BBQ behandelen alles wat je wilt weten voor je kerstdiner. Ook aan de kinderen is gedacht! Er is een speciale 'kids-hoek' waar ze kunnen spelen en proeven. Tijdens de workshops voor kinderen kunnen ze alvast oefenen om thuis te helpen bij het kerstdiner.

Vier kerst dit jaar met Charles Dickens tijdens één van deze kerstmarkten in Dickensstijl!
Foto 2. Kom alvast in kerstsferen met heel veel lekkere hapjes! Foto: Allerhande Kerstfestival.
Foto 3. Op het Allerhande Kerstfestival kun je ook allerlei kerstartikelen kopen om je huis te versieren. Foto: Allerhande Kerstfestival.
Foto 4. Bekijk demonstraties voor het perfecte kerstgerecht. Om van te watertanden! Foto: Allerhande Kerstfestival.
Foto 5. Wat een gezelligheid in het Spoorwegmuseum. Foto: Allerhande Kerstfestival

Laatst gewijzigd: 2017-11-22 14:33:27 · Gepubliceerd: 2017-11-21 11:02:50 - 682