De wijn vloeit rijkelijk bij Fonteyn Festival in Utrecht

Meer dan 80 wijnen staan in de spotlights

Ga naar het Fonteyn Festival Nieuws door
Foto 1. Wat een gezelligheid! Foto: Fonteyn Festival © Bart van Eijden

archief oud artikel 13 december 2017 Toerisme Utrecht, Utrecht Goede wijn behoeft geen krans, maar vieren dat er goede wijn is, dat is hartstikke leuk! Kom een glaasje meedrinken bij Fonteyn Festival, het leukste wijnfestival van Utrecht. Meer dan tachtig verschillende soorten wijn staan in de spotlights en restaurants uit de omgeving zorgen voor bijpassende gerechten.

Het Janskerkhof in het hart van Utrecht wordt op 15, 16 en 17 december omgetoverd tot één groot wijnfeest! Onder het genot van live muziek staan hier tachtig verschillende wijnen van wijnhuizen en wijncafés uit de omgeving te wachten om geproefd te worden. De topwijnen komen uit alle windstreken, van Argentinië tot Frankrijk en van Nieuw-Zeeland tot Spanje. Een leuk uitje voor vriendinnen, broers en zussen en iedereen die wel van een lekker wijntje houdt! Waag een dansje met een wijnglas in je hand bij de live muziek van goede singer-songwriters, leuke jazzbands en eigenzinnige dj's.

Ben je niet zo van de wijn? In het Spoorwegmuseum staat een sprankelend Streekbierfestival op het programma! Helemaal in wintersferen, met een echte ijsbaan, antieke carrousel en live muziek. De biertjes komen uit alle windstreken.

Niet alleen maar wijn

Bij goede wijn hoort natuurlijk ook heerlijk eten. Die wordt verzorgd door keukens op wielen uit de omgeving. Speciaal het knusse Fonteyn Festival hebben ze passende gerechten bedacht, van klassiek tot fastfood. Geniet van je favoriete wijn-spijs combinatie en drink een gezellig (glüh-)wijntje rondom de knapperende vuurtjes in combinatie met winterse stamppot of heerlijke oesters. Koud is het zeker niet, want door alle wijntjes en het vuur krijg je het vanzelf warm. Wil je het festival graag wijzer afsluiten in plaats van alleen maar armer? Boek dan een proeverij, waarbij wijntalenten uit Utrecht je meenemen in de wondere wereld van die o zo geliefde drank. Er zijn diverse mogelijkheden:

  • Oesters en Bubbels: over waarom oesters en champagne zo goed samengaan.
  • Wijn Wereldreis: waarbij je onder begeleiding van een heuse sommelier verschillende wijnen uit de hele wereld leert kennen, gecombineerd met heerlijke hapjes.
  • Port proeverij: waarbij je het verschil leert proeven tussen Vintage en Tawny port, onder het genot van blokjes kaas.

Ook voor -18 leuk!

Wijntjes met alcohol zijn alleen voor 18+-ers beschikbaar, maar ook voor kinderen is er een programma. Op zondagmiddag is het kindermiddag. Circus Snor tovert alle kinderen om tot echte circusartiesten en Santies schildert vrolijke prinsesjes, vlindertjes, krokodillen en tijgers op de gezichten van je kids. Zo zijn ze de hele middag zoet, terwijl jij lekker met een glaasje wijn neerploft en bijkletst met je vriendinnen of geniet van de muziek. Hebben ze dorst? Uiteraard zijn er ook non-alcoholische drankjes voor de kleintjes.

Praktische informatie:

  • Waar? Janskerkhof in Utrecht
  • Wanneer? vrijdag 15 tot en met zondag 17 december van 14:00 uur tot 01:00 uur. Op zondag tot 23:00 uur.
  • Let op: betalen kan alleen per pin!
  • Als je dit jaar niet lukt, staat er volgend jaar weer een editie van Fonteyn Festival op de planning op 11, 12 en 13 mei.
  • Heb je de smaak letterlijk en figuurlijk te pakken? Boek een high wine; de 'classy' tegenhanger van de high tea.
  • Of, voor de echte die hards, slaap een nachtje in een wijnvat!
Foto 2. Laat je glas maar vol schenken! Foto: Fonteyn Festival © Bart van Eijden
Foto 3. Proef verschillende wijnen! Foto: Fonteyn Festival © Bart van Eijden
Foto 4. Lekker eten hoort erbij. Foto: Fonteyn Festival © Bart van Eijden

Laatst gewijzigd: 2017-12-13 09:13:55 · Gepubliceerd: 2017-11-30 14:58:41 - 532