4 uitjes waar je blij van wordt

Een dagje uit in de kerstvakantie? | Nieuws door

Vrolijke nieuwtjes in de donkere kerstvakantie

29 december 2017 Opmerkelijk Landelijk December was in dertig jaar niet zo donker als nu. De zon hebben we de afgelopen week weinig gezien en helaas bleven ook sneeuwvlokken tot nu toe uit in de kerstvakantie. Maar deze leuke uitjes en nieuwtjes weten vast je hart te verwarmen!

Foto 1. Kussen onder maretak in Toverland. Foto: Toverland

Bijzonder: zwarte neushoorn geboren

ROTTERDAM - In Rotterdam zijn ze dolgelukkig! In Diergaarde Blijdorp kwam op 23 december een zwarte neushoorn ter wereld. Een unicum, want er werd slechts één keer eerder een zwarte neushoorn geboren in Nederland, 57 jaar geleden, ook in Blijdorp. De zwarte neushoorn is een ernstig bedreigde diersoort, daarom is de geboorte van het jong extra feestelijk. Het kleintje kon binnen een uur al staan en zij - het is een meisje! - en haar moeder Naima maken het goed. Het neushoornjong is nog niet te zien voor bezoekers, maar via de webcams van Blijdorp kun je haar toch bewonderen.

Kussen onder een mega maretak

SEVENUM - Om de kou te verdrijven is Toverland deze weken extra sfeervol aangekleed met lichtjes en dennenbomen. Maar echte warmte is te vinden onder de enorme maretak die tijdens de kerstvakantie in het park hangt. Volgens goed gebruik buigen geliefden zich onder deze mistletoe naar elkaar voor een kus. De tak, die een meter groot is, hangt tussen de torens van de Troy Area. Voor een ritje in deze spectaculaire achtbaan kan een liefdevol moment niet uitblijven!

Warmte op de Pasar Malam

ARNHEM - Heerlijke geuren verspreiden zich door de tropische Bush in Burgers' Zoo, waar je van 23 december tot en met 7 januari over de Pasar Malam struint. Smul van het Indonesische buffet en bewonder de mooiste Aziatische producten. En als je het daar nog niet warm van krijgt, dan wel van de verschillende optredens op de twee podia. De markt is toegankelijk voor alle bezoekers van de dierentuin en niet geopend op 31 december en 1 januari. Leuk om te weten: als je in Burgers' Zoo bent, zoek dan de Sri Lanka panters op! Rond de jaarwisseling worden er twee of misschien meer pantertjes verwacht. Het pantervrouwtje heeft het kraamverblijf inmiddels opgezocht en is via de webcam in het panterverblijf live te zien.

Dansen bij vuurwerkshow of vreugdevuur

De zon mag zich dan verre van ons houden, rond de jaarwisseling genieten we van ander lichtspektakel. In Rotterdam en Den Haag gaat de menigte spetterend het nieuwe jaar in met een vuurwerkshow. Op het strand van Scheveningen steken ze ondertussen twee enorme vreugdevuren aan, waarmee 2018 warm begint. Lees meer over de vuurwerkshows voor oud en nieuw!

Winter van vroeger

Heimwee naar de winter van vroeger? Het pak sneeuw, de temperaturen onder het vriespunt en het schaatsen op bevroren sloten en meren? In het Nederlands Openluchtmuseum vind je die ouderwetse winter en bind je de schaatsen weer onder. Bezoek het Nederlands Openluchtmuseum nu met 25% korting.
Foto 2. Bijzonder: in Diergaarde Blijdorp is een zwart neushoorntje geboren. Foto: webcam Diergaarde Blijdorp
Foto 3. Pasar Malam in de Burgers' Bush. Foto: Istimewa Events / by Samantha Bonouvrie
Foto 4. Een Sri Lanka panter die eerder in Burgers' Zoo ter wereld kwam. Foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers' Zoo

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-12-28 16:00:47 · Gepubliceerd: 2017-12-28 11:31:40 - 10836