Hoe gaat de mens met de natuur om?

Expositie De staat van natuur |  deel via WhatsApp | Nieuws door

In ARTIS laat fotograaf Claudius Schulze het je zien

9 februari 2018 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Dammen, lawinehekken en dijken. Zelfs in de meest afgelegen uithoeken van onze wereld probeert de mens de krachten van de natuur te beteugelen. Fotograaf Claudius Schulze besloot om de invloed van de mens op de natuur op de gevoelige plaat vast te leggen, in plaats van de ongerepte natuur die fotografen zo graag fotograferen. Met de expositie De staat van natuur in ARTIS probeert hij de dialoog met het publiek aan te gaan over de vraag of de mens ook onderdeel is van de natuur.

Foto 1. Ook dijken worden door de mens aangelegd. Foto: ARTIS © Claudius Schulze

Onderdeel van de natuur?

De wereld verandert. Was de mensheid vroeger nog overgeleverd aan de grillen van de natuur, is dat nu al heel anders. Dijken houden het water tegen, dammen zorgen voor regulering van het water en lawinehekken behoeden kwetsbare dorpjes voor de sneeuw. Op de meest afgelegen plekken kom je de invloed van de mens in de natuur tegen. Is de mens daarmee onderdeel geworden van de natuur? Naar het antwoord op deze vraag ga je op zoek in de expositie De staat van natuur in het Aquarium van dierentuin ARTIS in hartje Amsterdam.

Wilde natuur

Al kijkend naar de foto's die de Duitse fotograaf Claudius Schulze door heel Europa schoot, vraag je je af of wilde natuur nog wel bestaat. Of stelt de mens overal in Europa de natuur naar eigen hand? Op de foto's zie je kabelbanen die opduiken achter bergruggen en geasfalteerde duinen die zeewater tegen moeten houden. Voor zijn foto's werd Schulze genomineerd voor de Prix Pictet prijs en zijn werk stond in bladen zoals National Geographic Traveller, The Independent en GQ. ARTIS hoopt bezoekers van de fototentoonstelling te inspireren om verantwoordelijk met de natuur om te gaan.

Goed om te weten:

  • Wat? Tentoonstelling De staat van natuur met foto's van Claudius Schulze;
  • Waar? In de tentoonstellingszaal in het Aquarium in dierentuin ARTIS;
  • Wanneer? Tot in het voorjaar van 2019. ARTIS is elke dag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en vanaf 1 maart tot 18:00 uur;
  • Hoe duur? Je krijgt toegang tot de tentoonstelling met een geldig entreebewijs voor ARTIS. Deze kost € 23,- voor volwassenen en € 19,50 voor kinderen van drie tot negen jaar. Kinderen tot en met twee jaar mogen gratis naar binnen. Online zijn de kaarten met € 2,- korting te bestellen;
Foto 2. Een dam, op de foto gezet door Claudius Schulze. Foto: ARTIS © Claudius Schulze

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:49:26 · Gepubliceerd: 2018-02-06 17:33:07 - 938