1

Beleef met grandma en grandpa de Amerikaanse jaren vijftig

Reis in het Drents Museum door de Amerikaanse fifties

Opa- en omadagen in de voorjaarsvakantie   Nieuws door
Foto 1. Rock 'n roll, mode-iconen, Pop Art en oldtimers: het Drents Museum neemt je mee naar Amerika. Foto: Drents Museum.

21 februari 2018 Toerisme Assen, Drenthe Het is America wat de klok slaat in het Drents Museum. En in de voorjaarsvakantie staat de tentoonstelling The American Dream - sowieso een aanrader - extra in het zonnetje met all-American films, muziek, kunst en kinderactiviteiten in de stijl van de jaren vijftig. The land of the free and the home of the brave vind je in de krokusvakantie dus gewoon in Assen.

Stap aan boord van de Drenthe-America Line

Stap in de voorjaarsvakantie op de Drenthe-America Line in het Drents Museum en begin je tijdreis naar de fifties in The United States of America! Het event is bedoeld voor kinderen en volwassenen en heet de Opa- en Omadagen en is op 27 en 28 februari en op 1 maart te doen, maar natuurlijk zijn andere volwassenen ook welkom. Leuk detail: kinderen hebben gratis toegang! Aan het begin van de reis ontvang je een paspoort dat je kunt vullen met stempels die je verdient bij Amerikaanse opdrachten. Zing een rock 'n roll liedje, verken Amerikaanse steden en style je eigen oldtimer of vintage Barbie. Alle opdrachten voeren je door het museum langs mooie kunstwerken, interessante weetjes en Amerikaanse acteurs. Zo ontmoet je Patty van de Petticoats en word je in stijl welkom geheten door een stewardess.

Alle opdrachten voltooid en een paspoort vol stempels? Dan krijg je een boarding pass waarmee je vanaf 27 februari tot en met 4 maart met korting bij Yankee Doodle in Assen kunt eten!

Amerikaanse activiteiten in de krokusvakantie

Het Drents Museum is een mini-America in de voorjaarsvakantie, met allerlei Amerikaanse activiteiten. Bekijk oude films van Marilyn Monroe, bewonder mode uit de jaren vijftig, ga op speurtocht door de Amerikaanse geschiedenis en ontdek je innerlijke Pop Art kunstenaar.

  • Op zondag 25 februari is er vanaf 13:00 uur de Familiezondag The American Dream. Maak een polaroid bij een all-American pick-up, leer de twist dansen en maak kunstwerken à la Warhol. Kinderen tot en met achttien jaar hebben gratis toegang.
  • Laat je inspireren door de kings en queens van de Amerikaanse naoorlogse mode. Denk aan stijliconen als Marilyn Monroe, Elvis Presley en Jackie Kennedy. In de Modeshow American Dream Fashion op zondag 4 maart komen nostalgische, stijlvolle creaties voorbij. Je kunt de show bijwonen op vertoon van een museumkaartje.
  • Natuurlijk is de tentoonstelling vol levensechte Amerikaanse kunst ook gewoon te bezoeken in de voorjaarsvakantie. Geschilderde stillevens schetsen een beeld van Amerika. Het lijken net screenshots uit oude Hollywoodfilms, zo levensecht zijn de kunstwerken. Lees meer over de tentoonstelling The American Dream, te zien tot en met 27 mei 2018.

Foto 2. Een levensecht schilderij uit de tentoonstelling The American Dream. Foto: Drents Museum (epiloog): Ralph Goings (1928), Amsterdam Diner, 1980, olieverf op doek, 111,8 x 149,9 cm, Courtesy of Louis K. & Susan P. Meisel, New York Courtesy: The estate of Ralph Goings.
Foto 3. Bewonder levensechte schilderijen in de tentoonstelling The American Dream. Foto: Drents Museum.

Laatst gewijzigd: 2018-02-22 16:21:14 · Gepubliceerd: 2018-02-21 17:38:40 - 654