Enorme uitbreiding voor Disneyland Parijs

Ga naar Disneyland Parijs |  
Nieuws door

Drie nieuwe themagebieden in Walt Disney Studios Park

1 maart 2018 Toerisme Het Walt Disney Studios Park, onderdeel van Disneyland Parijs gaat op de schop voor een grootscheepse verbouwing. Vanaf 2021 moeten er maar liefst drie nieuwe themagebieden in het park komen met als thema Marvel, Frozen en Star Wars. Daarbij hoort ook een hele reeks aan nieuwe attracties en live entertainment.

Foto 1. Het conceptplan voor het vernieuwde Walt Disney Studios Park. Foto: Disney

Twee miljard euro

Europa's grootste attractiepark, Euro Disney met Disneyland Parijs en Walt Disney Studios Park, steekt maar liefst twee miljard euro in de vernieuwing van het laatstgenoemde park. Dit liet Robert A. Iger, voorzitter en CEO van The Walt Disney Company maandag 27 februari 2018 weten. Hij was in het gezelschap van de Franse president Emmanuel Macron. Euro Disney trekt jaarlijks miljoenen bezoekers, waaronder ook heel wat Nederlanders. Al ruim 320 miljoen bezoekers bezochten het park sinds de opening in 1992 en Disneyland is goed voor 6,2 procent van de toerisme-inkomsten van Frankrijk.

Alvast een voorproefje? In de zomer van 2018 staat in Disneyland Parijs de Marvel Superhelden Zomer op de agenda. Kom je favoriete held ontmoeten en geniet van nieuw live entertainment.

Drie nieuwe themagebieden

Het gepresenteerde plan omvat een transformatie van het Walt Disney Studios Park, onderdeel van Euro Disney en gelegen naast Disneyland Parijs. Het park krijgt drie nieuwe gebieden met als thema's Marvel, Star Wars en Frozen. Naast de drie nieuwe themagebieden komt er ook een nieuw meer in het park, dat de verschillende themagebieden met elkaar moet verbinden. Ook komen er tal van nieuwe attracties en live entertainment. Details hierover zijn nog niet gegeven.

Renovaties

Wel is er een simulatie gemaakt van hoe het nieuwe park eruit gaat zien en kondigde Disney in februari 2018 aan dat er plannen zijn voor een nieuwe attractie rond het thema Marvel, die in plaats komt van de achtbaan Rock 'n Roll Coaster Starring Aerosmith. Ook opent in 2020 het bekende Disney's Hotel New York na een vernieuwing - met als thema Marvel - opnieuw haar deuren, waarbij gasten verblijven in de sfeer van hun favoriete superheld. Disney begint in 2021 met de grote verbouwing van Walt Disney Studios Park, die wordt uitgevoerd in meerdere fases. Wanneer het vernieuwde Walt Disney Studios Park helemaal klaar zal zijn, is nog niet duidelijk.

25 jaar Disneyland Parijs

In het voorjaar van 2017 gaf Disneyland Parijs het startschot voor de vieringen van haar vijfentwintigste verjaardag. Voor de gasten betekende dit nieuw entertainment en meer belevenissen. Ook werden klassieke attracties, zoals de theatershow Mickey and the Magician vernieuwd en gerenoveerd en ondergingen de hotels in het park een make-over. Met de nieuwe vernieuwingsplannen hoopt Euro Disney voort te borduren op het succes van 25 jaar Disneyland Parijs.
Foto 2. Disneyland Parijs. Foto: Sean MacEntee. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:54:36 · Gepubliceerd: 2018-02-28 13:23:33 - 2145