Maki's, alpaca's en flamingo's in nieuw Makirijk van Orchideeën Hoeve

Orchideeën Hoeve |  
Nieuws door
Foto 1. In het nieuwe Makirijk ga je op bezoek bij tropische dieren. Foto: De Orchideeën Hoeve.

Makirijk is de eerste buitenbeleving in het tropische park

30 maart 2018 Toerisme Luttelgeest, Flevoland De Orchideeën Hoeve is een hoop exotische diersoorten rijker! Een nieuw buitengedeelte is vanaf 30 maart open: het Makirijk. Hier loop je als bezoeker door een prachtige buitenwereld die wordt bewoond door allerlei nieuwe diersoorten. Onder andere ringstaartmaki's, flamingo's, eenden en alpaca's hebben een nieuw thuis gekregen in het Makirijk.

Makirijk vol nieuwe diersoorten

In het Makirijk van de Orchideeën Hoeve ben je bij de dieren te gast. Ze bewegen vrij rond in het spiksplinternieuwe buitengedeelte en als bezoeker bewonder je ze dus in hun natuurlijke staat. Langs de oever van de enorme vijver leven flamingo's en eenden die je mag voeren. Niet schrikken als je iets rond ziet slingeren: het heet niet voor niets het Makirijk. Maar liefst zeventien ringstaartmaki's leven er op twee apeneilanden en slingeren er vrolijk rond.

Ook leuk bij slecht weer

Het Makirijk is dan wel de allereerste buitenbeleving van het tropische park, maar het gedeelte is nog steeds makkelijk te bezoeken bij slecht weer. De looproute is namelijk gewoon overdekt. Mede-eigenaar Jeroen Maarssen legt uit: "Met het Makirijk willen wij de bezoeker verrassen met iets wat ze totaal niet van ons verwachten. Wij zijn daarom voor het eerst uitgeweken naar een buitenbeleving. Door middel van een corridor is de looproute echter wel overdekt gemaakt en blijven wij trouw aan ons all-wheaterconcept."

Tijden en prijzen Orchideeën Hoeve

  • De Orchideeën Hoeve is het hele jaar open, behalve op Nieuwjaarsdag. Op maandag tot en met vrijdag is het park van 09:00 uur tot 18:00 uur open, op op zon- en feestdagen vanaf 10:00 uur.
  • Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis entree. Kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar betalen € 8,- entree per persoon. Vanaf dertien jaar betalen bezoekers € 14,- entree. Senioren krijgen € 1,- korting.
Foto 2. Bewonder ringstaartmaki's in het nieuwe Makirijk. Foto: De Orchideeën Hoeve.

Laatst gewijzigd: 2018-04-16 14:30:32 · Gepubliceerd: 2018-03-28 16:05:41 - 2397