1

Hoera, de Python is weer open!

Na een renovatie draait de iconische achtbaan in de Efteling weer

Ga naar de Efteling Nieuws door
Foto 1. De python gaat weer open! Foto: Efteling

archief oud artikel 31 maart 2018 Toerisme Kaatsheuvel, Noord-Brabant Hoera! Na een lange winter zonder misschien wel de meest bekende achtbaan van Nederland, de Python in de Efteling, is het missen voorbij. De stalen achtbaan draait weer op volle toeren, helemaal in een nieuw jasje gestoken. Ga jij 'm testen?

Groot onderhoud

Feest in de Efteling, want de iconische stalen achtbaan Python rijdt weer! De achtbaan begint zijn tweede leven met een vernieuwd stalen traject, wat nodig was na ruim 36 jaar trouwe dienst. De baan is volledig afgebroken en vervangen door nieuw staal, maar liefst 370.000 kilo. Verder is er niets aan de baan gewijzigd: de twee loopings, helix en kurkentrekker zijn nog precies hetzelfde. Toch is de baan nu stiller en misschien zelfs ietsje sneller. De Python was de eerste achtbaan van de Efteling ooit en werd gebouwd in 1981.

1 april

De nieuwe baan opende op paaszaterdag 31 maart, een dag voor 1 april. Met zo'n timing kon de Efteling het niet laten om een grap uit te halen. Het park kondigde een vernieuwing van de Python aan: vanaf nu zouden ook baby's een ritje in de achtbaan kunnen maken. Hiervoor zou het park samenwerken met Maxi-Cosi, die de speciale zitjes voor baby's vervaardigde. Inmiddels heeft de Efteling al bekend gemaakt dat het om een 1 aprilgrap gaat. Maar de boodschap, dat veiligheid in het park erg belangrijk is, blijft wel staan, benadrukt het park.

Bekijk de video waarmee de Efteling heel Nederland bij de neus nam:

Goed om te weten:

  • Waar? De Efteling;
  • Wanneer? De python is weer open vanaf paaszaterdag 31 maart. De Efteling is dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur;
  • Hoe duur? Een entreekaartje voor de Efteling kost € 38,00.
Foto 2. Afgelopen winter werd de achtbaan vernieuwd. Foto: Efteling
Foto 3. Zo ziet de achtbaan eruit van boven. Foto: Efteling

Laatst gewijzigd: 2018-04-03 23:15:59 · Gepubliceerd: 31 maart 2018 - 981