Bloemencorso 2018: een optocht vol cultuur

Bloemencorso van de Bollenstreek | Nieuws door

Bewonder de pracht en praal van de lente bij de Bloemencorso

8 april 2018 Cultuur Noordwijkerhout, Zuid-Holland Kun je niet wachten tot alle tuinen weer vol in bloei staan? Wie al meer van de lente wil genieten, moet op 21 april zeker naar de Bollenstreek gaan. Daar rijdt de jaarlijkse Bloemencorso weer van Noordwijk naar Haarlem, een prachtig kleurrijk spektakel!

Foto 1. Een hoop vrolijkheid tijdens de Bloemencorso! Foto: Bloemencorso van de Bollenstreek © Sven van der Vlugt

Duizenden tulpen, hyacinten en narcissen

Scènes uit films, bekende figuren en huishoudelijke voorwerpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt voorbij als levensgrote praalwagen tijdens de Bloemencorso van de Bollenstreek. Alle wagens zijn versierd met duizenden bloemen; van hyacinten tot tulpen. Jaarlijks trekt het festijn miljoenen bezoekers uit Nederland en ver daarbuiten. Het thema van de fleurigste optocht van dit jaar is 'cultuur'. De wagens worden in een paar dagen opgebouwd zodat de bloemen niet verlept zijn als de parade door de straten rijdt. Stressvolle, maar heel leuke dagen voor de wagenbouwers!

Zorg voor een plekje langs de route

Op vrijdagmiddag en -avond 20 april 16:00 uur zijn de praalwagens te bewonderen in het centrum van Noordwijkerhout. Daarna zal rond 21:15 uur de verlichte (!) optocht door het centrum van Noordwijkerhout rijden. De volgende ochtend, zaterdag 21 april, vertrekt de corso rond 09:30 uur vanaf de Koningin Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem, waar de parade rond 21:30 uur het centrum binnenrijdt. Zorg dat je op tijd een plekje langs de route zoekt! Heb je de corso gemist? Dan krijg je nog een laatste kans op zondag 22 april, als een deel van de wagens te bewonderen is aan de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. Een ander deel van de wagens is dan te zien op de Boulevard in Noordwijk aan Zee.

  • Bloemen in alle geuren en kleuren vind je ook in Keukenhof!
  • Op zaterdag 21 april start ook het Tulpenfestival weer in de gemeente Noordoostpolder. Kies voor een autoroute door de prachtige polders vol uitgestrekte bloemenvelden of kies een route op de fiets. Paardenliefhebbers kunnen zich aanmelden voor de koetsentocht en het is zelfs mogelijk om een route per helikopter af te leggen. Daarnaast is er in Creil een tulpenbelevingsveld met showtuin, selfievelden waar je foto's kunt maken en terras.
Foto 2. Het thema dit jaar is 'cultuur'. Foto: Bloemencorso van de Bollenstreek © Sven van der Vlugt
Foto 3. Zie de mooiste creaties van bloemen... Foto: Bloemencorso van de Bollenstreek © Sven van der Vlugt
Foto 4. ...zoals deze draak! Foto: Bloemencorso van de Bollenstreek © Sven van der Vlugt
Alle wagens zijn versierd met duizenden bloemen. Foto: Bloemencorso van de Bollenstreek © Sven van der Vlugt
Laatst gewijzigd: 2018-04-09 09:51:48 · Gepubliceerd: 2018-04-06 12:33:15 - 956