Bizar: gezin stapt uit auto bij cheeta's in Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Frans gezin belaagd door jachtluipaarden in Beekse Bergen

11 mei 2018 Opmerkelijk Hilvarenbeek, Noord-Brabant Een Frans gezin in Safaripark Beekse Bergen inclusief kind leek het een goed idee om ondanks waarschuwingen tot twee keer toe uit hun auto te stappen. De tweede keer stapte het gezin uit bij de jachtluipaarden, wat maar net goed ging. De vijf bezoekers werden belaagd door jachtluipaarden en wisten maar net op tijd veilig in de auto te komen.

Foto 1. De moeder en het kind weten als laatsten veilig in de auto te komen. Foto: Videostill Youtube

Dieren op de foto zetten

De twee mannen en vrouwen en een jong kind stapten uit om een stel cheeta's te fotograferen. De dieren gaven echter geen kik en bleven rustig liggen. Even later stapte de familie opnieuw uit en liepen de bezoekers ook verder weg van de auto. Nu reageerden de jachtluipaarden wel en beslopen ze de bezoekers. Het gezin moest naar de auto rennen om in veiligheid te komen. Volgens experts hadden de cheeta's het op het kind op de arm van een vrouw gemunt. De actie is op video vastgelegd:

Koude rillingen

In Safaripark Beekse Bergen is het ten strengste verboden om de auto te verlaten als je tussen de wilde beesten rijdt. Onder andere diverse Tweede Kamerleden en de parkmanager van Beekse Bergen hebben zich over het voorval uitgelaten. Bij PvdA-Kamerlid William Moorlag lopen de koude rillingen over zijn rug als hij ziet dat het kind zo wordt blootgesteld aan het risico om verslonden te worden, aldus het AD. Parkmanager Niels de Wildt noemt het in de Telegraaf een kwestie van 'boerenverstand' dat je niet uit de auto stapt bij de wilde dieren. "Zelfs als kind snapte ik vroeger wel: je gaat niet naast dit soort beesten lopen." Safaripark Beekse Bergen neemt geen extra veiligheidsmaatregelen, aangezien het om een uitzonderlijk incident gaat.

Foto 2. Het gezin stapte uit bij de jachtluipaarden. Foto: Tim Sträter. Licentie: Sommige rechten voorbehouden. Bron: Flickr.com

Laatst gewijzigd: 2018-05-12 19:27:17 · Gepubliceerd: 2018-05-11 13:32:49 - 3996