Vogels spotten op de Hoge Veluwe

Vogelweekend inclusief uniek Vroege Vogelconcert in de natuur

Vogelweekend Nieuws door
Foto 1. Ontdek vogels in de natuur. Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

archief oud artikel 24 mei 2018 Natuur Otterlo, Gelderland Wist je dat op in Het Nationale Park De Hoge Veluwe ruim honderd vogelsoorten rondfladderen? Dat is heel veel! Tijdens het jaarlijkse Vogelweekend staan al deze vrolijke tjilpers in de schijnwerpers. Spot ze tijdens wandelingen of kom luisteren naar het Vroege Vogelconcert.

Zie ze vliegen

Vogelaar of niet, de activiteiten van het Vogelweekend, dat Het Nationale Park De Hoge Veluwe in samenwerking met het tijdschrift Landleven organiseert, zijn geschikt voor iedereen. Beide dagen zijn er diverse lezingen van experts, waaronder Camilla Dreef van het televisieprogramma BinnensteBuiten en cabaretier Hans Dorrestijn. Kinderen volgen spannende speurtochten met vragen over vogels en insecten en knutselen hun eigen insectenhotel in elkaar. In de Knutselbus mogen ze daarnaast naar hartenlust knippen, plakken en verven.

Het Vroege Vogelconcert

Het Vogelweekend kent een inmiddels beroemd uniek openluchtconcert: het Vroege Vogelconcert van 06:00 uur tot 08:00 uur op zondagochtend 27 mei. Mezzosopraan Mylou Mazali, sopraan Iris de Koomen en pianist Kimball Huijgens voeren een schitterend concert op. Hierbij gaan ze uit van vogelgezang - uiteraard - en de geluiden in de natuur om je heen. Er worden licht-klassieke stukken gezongen en meezingen of neuriën mag. Het Vroege Vogelconcert wordt gehouden aan de voet van de Franse Berg. Entree tot het park is via ingang Otterlo en de prijs voor het concert is € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen, exclusief de entree tot het park. Reserveren is verplicht, vergeet je klapstoeltje niet!

Op wandeltocht

Waar je ook vroeg voor uit de veren moet, is de Vroege Vogelwandeling. Om 08:00 uur in de ochtend op beide dagen staat er een gids op je te wachten bij ingang Schaarsbergen. Deze gids neemt vogelaars mee wanneer het nog rustig is in het park, want dan zijn de vogels juist actief. Voor de leken op vogelgebied is er de Vogelwandeling voor gezinnen. Om 14:30 uur verzamel je bij de Picknickweide, waarna een gids je verschillende vogels laat zien en vooral ook laat horen. Vergeet je verrekijker niet!

Goed om te weten

  • Wat? Het Vogelweekend;
  • Waar? In Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Otterlo;
  • Wanneer? In het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018;
  • Hoe duur? Entree is gratis (behalve voor sommige activiteiten). Wel moet entree voor het park worden betaald.
Foto 2. Misschien zie je deze appelvinkjes wel! Foto: Het Nationale Park De Hoge Veluwe © Wim Weenink

Laatst gewijzigd: 2018-06-06 11:21:33 · Gepubliceerd: 24 mei 2018 - 830