Japans paradijsje in Den Haag

De Japanse tuin op Landgoed Clingendael is maar acht weken per jaar open

Japanse tuin op landgoed Clingendael Redactioneel door
Foto 1. Een oase van rust, midden in een drukke stad. Foto: DagjeWeg.NL © Grytsje Anna Pietersma

20 april 2024 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland In Den Haag heb je keuze uit een heel scala bezienswaardigheden, van groot tot klein. Maar voor dit ene kleine pareltje zul je de agenda erbij moeten pakken, want de Japanse Tuin is slechts acht weken per jaar open. Op het Landgoed Clingendael onttrekken enorme rododendrons deze uitzonderlijke tuin aan het zicht. Loop van 27 april tot en met 9 juni mee over het pad door de bloemen en dan zie je dit!

Kwetsbare mos en planten

Vanwege de kwetsbare moslaag en planten is de Japanse Tuin op Landgoed Clingendael maar een paar weken per jaar open. Er groeien wel 100 verschillende mossoorten, die de tuin een bijzonder uiterlijk geven. Tijdens de acht weken dat de tuin open is, mag iedereen gratis genieten van deze bijzonder mooi aangelegde tuin!

Foto 2. De mooie kleuren in het voorjaar. Foto: DagjeWeg.NL © Grytsje Anna Pietersma

Genieten!

De toenmalige eigenaresse van Landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen, haalde de bruggetjes, beelden en lantaarns uit Japan. Zij maakte er een schitterende privétuin van, met in het midden een Japans paviljoen. Pas sinds de jaren '60 is de tuin open voor publiek en er is iedere keer weer veel belangstelling voor de tuin. In het voorjaar is het genieten van felgekleurde bloemen en planten en in de herfst kleurt de Japanse Esdoorn felrood.

Foto 3. Zicht op het paviljoen. Foto: DagjeWeg.NL @ Grytsje Anna Pietersma

Opening Japanse Tuin 2024

De Japanse Tuin is dit voorjaar geopend van zaterdag 27 april tot en met zondag 9 juni, elke dag van 10:00 uur tot 20:00 uur. Je kunt naar binnen bij het houten bruggetje, de uitgang is bij het Sterrebos. Er zijn wel een aantal regels om de kwetsbare tuin te beschermen. Zo mogen er geen honden, buggy’s en scootmobiels naar binnen en is er voor mensen in een rolstoel een aparte, kortere route.

Misschien moet je even wachten voor je naar binnen kunt, want vol is vol!

Foto 4. Een Japanse lantaarn siert de Japanse Tuin. Foto: DagjeWeg.NL @ Grytsje Anna Pietersma
Foto 5. Ontdek de bijzondere sfeer van de Japanse tuin in Den Haag. Foto: DagjeWeg.NL © Grytsje Anna Pietersma

Laatst gewijzigd: 2024-04-04 12:08:26 · Gepubliceerd: 20 april 2024 - 13295