Speel de Escape Game in het Rijksmuseum deze zomer

Zie alle hoeken van het museum tijdens een mysterieuze missie

Escape Game in het Rijksmuseum Nieuws door
Foto 1. Wie is de schim die de formule stal? Foto: Rijksmuseum

archief oud artikel 28 juni 2018 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Deze zomer is een bezoekje aan het Rijksmuseum meer dan alleen kunst bekijken. De beroemde verhalen van dit bekende museum komen tot leven in een spannende Escape Game die je op mysterieuze missie stuurt, kriskras door het museum. Vind jij alle aanwijzingen die je nodig hebt?

Op zoek naar een geheime formule

In de zomer van 2018 lanceert het Rijksmuseum een eigen Escape Game waarbij jij en je groepsgenoten worden uitgedaagd om een geheime formule uit een eeuwenoud boek veilig te stellen. Opgesloten word je niet, maar je moet wel op zoek naar aanwijzingen in 8747 kunstschatten, verspreid over het imposante museumgebouw. Het verhaal begint bij bibliothecaris Bert, die ver na sluitingstijd merkt dat hij niet alleen is. In de bibliotheek van het museum ziet hij een schim. Na een vergeefse achtervolging blijkt dat er een pagina met een bijzondere formule is verdwenen uit het achttiende-eeuwse boek van de Italiaanse magiër en alchemist Alessandro Cagliostro. Het is aan jouw groep om ervoor te zorgen dat de geheime formule veilig blijft.

Ontwikkeld door magiër uit Israël

Het Rijksmuseum heeft de Escape Game ontwikkeld samen met Magus Cagliostro, één van de bekendste magiërs van Israël en scenarist Luuk van Bemmelen, bekend van de films Soof en Dik Trom en televisieserie Penoza. Magus Cagliostro heeft eerder escape games ontwikkeld voor het Israël Museum in Jeruzalem, het Museum voor Clandestiene Immigratie en Marine in Haifa en het Madatech Museum, ook in Haifa.

Goed om te weten:

  • Wat? De Escape Game;
  • Waar? In het Rijksmuseum in Amsterdam;
  • Wanneer? De Escape Game is vanaf donderdag 28 juni de hele zomer van 2018 te spelen;
  • Hoe duur? Er is een versie voor volwassenen en voor families met kinderen vanaf zes jaar. De kosten bedragen € 17,77 (hint?) per groep van twee tot vijf spelers (exclusief museumtickets).
Foto 2. Speel de Escape Game in het Rijksmuseum deze zomer. Foto: Rijksmuseum

Laatst gewijzigd: 2018-07-03 08:56:44 · Gepubliceerd: 28 juni 2018 - 987