De Bijbel in zand

Zandverhalen in Elburg |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Zandverhalen Elburg is geopend!

30 juni 2018 Toerisme Elburg, Gelderland Aad Peters, bekend van onder andere de VerhalenArk en als poppenspeler, beeldt Bijbelverhalen nu ook in zand uit. In een enorme loods in Elburg zijn uit zo'n vierduizend kuub zand tientallen botters, sfinxen en Bijbelse figuren herrezen. Kom deze prachtige Zandverhalen bewonderen.

Foto 1. Jozef en de farao. Foto: Zandverhalen.

Bijbelverhalen van zand

De toren van Babel, Jona en de walvis, Adam en Eva in het paradijs, de geboorte en kruisiging van Jezus, de put van Jozef. Zomaar wat Bijbelverhalen die de revue passeren bij een dagje Zandverhalen in Elburg. Aan deze bijzondere toeristische trekpleister aan de rand van de haven van Elburg is door zandkunstenaars wel 1200 dagen lang gewerkt. De attractie is een initiatief van Aad Peters.

Cultuur van de Bijbel

Het zijn geen kleine zandkasteeltjes die je tegen gaat komen, maar tot acht meter hoge zandsculpturen. De expositie begint bij het vroege christendom, waar de paus de scepter zwaaide en in Europa een grimmige sfeer vol religie en dreiging hing. Ook Nederland van vroeger is in de expositie verweven, door oude botters en oude, huizenhoge sluisdeuren. Aad Peters: "Ik wil Aziaten en allochtonen laten kennismaken met het historisch Nederland, met wie wij zijn." Vanuit de donkere middeleeuwen leiden de zandsculpturen je terug naar de wortels van het christendom: de bekende bijbelverhalen. Van Adam en Eva tot de kruisiging van Jezus. Door de duizend jaar oude olijfbomen en bijzondere, historische voorwerpen zoals grote watervaten ervaar je echt de cultuur uit de tijd van de Bijbel.

VerhalenArk

Het is niet de eerste keer project van Aad Peters waarbij Bijbelverhalen verbeeld worden. Ook de VerhalenArk, een replica van de Ark van Noach vol houten beelden, laten verhalen uit de Bijbel zien. "We wilden eerst de Ark van Noach in Elburg neerleggen, maar die was te groot. Toen hoorde ik dat er best behoefte was aan iets groots voor binnen en dacht ik: één en één is twee. Ik had al lang geleden gezien dat als je zand binnen neerzet, je veel meer kunt. Normaal staat het vijf, zes maanden maar dit kan tien jaar staan."

Goed om te weten:

  • Wat? Zandverhalen;
  • Waar? In Elburg, J.P. Broekhovenstraat 9-11;
  • Wanneer? Zandverhalen is het hele jaar geopend;
  • Hoe duur? Een toegangskaartje voor volwassenen kost € 16,50 en voor kinderen € 14,50. Groepen van twintig personen of meer worden aangeraden om te reserveren.
Foto 2. De kunstenaars aan het werk. Foto: Zandverhalen.
Foto 3. Ook de paus zie je. Foto: Zandverhalen.

Laatst gewijzigd: 2019-04-12 12:27:53 · Gepubliceerd: 2018-06-28 16:47:01 - 24933