Kleurrijke ballonnen tijdens de Friese Ballonfeesten 2018

Bezoek de Friese Ballonfeesten | Nieuws door

Vier het grootste ballonfestival van Nederland mee

19 juli 2018 Toerisme Joure, Friesland Van woensdag 25 juli tot en met zondag 29 juli 2018 is de lucht boven Joure gevuld met de meest kleurrijke heteluchtballonnen, in alle soorten en maten. De 33ste editie van de Friese Ballonfeesten is een gezellig spektakel met een heleboel activiteiten! Dans mee met de muziekfeesten, spring op een springkussen en stap in het mandje van een heteluchtballon.

Foto 1. Geniet van de romantische Candlelightingshow. Foto: Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

Prachtige luchtballonnen

Niet alleen eivormige, maar de leukste vormen ballonnen sieren de lucht in Friesland, in de vrolijkste kleurtjes. Kijk, daar vaart een baby, Vincent van Gogh en molen. Ben je een racemonster? Daar komt superstoere motorrijder langs gedobberd! De vrolijke, kleurrijke ballonnen trekken absoluut de aandacht. Het gebeurt natuurlijk niet vaak dat je een smurf, fles likeur of clown door de lucht ziet vliegen. Elke dag rond 19:30 uur (afhankelijk van de weersomstandigheden) stijgen de 35 ballonnen op. Wil je Friesland graag eens van boven bekijken? Dat kan! Boek een ballonvaart of zelfs een diner aan boord van een heteluchtballon.

Zelf Nederland van boven bekijken vanuit een heteluchtballon? Boek een ballonvaart met Vluchtmaken.com met korting via DagjeWeg.NL Tickets!

Muziekklanken vullen de lucht

Naast opstijgende ballonnen is er nog veel meer te zien en beleven op de Nutsbaan in Joure. Paragliders geven indrukwekkende shows, er zijn roofvogelshows, foodtrucks, een heuse kermis en een aantal miniatuurballonnen die je van dichtbij kunt bekijken. Ervaar het gevoel van in een mandje staan zonder hoogtevrees! Voor de kinderen zijn er schminkers, clowns, mascottes en luchtkussens. Daarnaast wordt het hele event muzikaal omlijst door een heleboel verschillende bands en dj's, zoals dj Lars Wijnalda en de band Plus Us uit Joure.

Festival met de hele familie

Elke dag heeft een ander thema. Zo staat op zaterdag het terrein in vuur en vlam met onder andere een grote barbecue, brandweershow, virtual reality, bubble voetbal en klimwand. De avond wordt bovendien afgesloten met Candlelight: een prachtig spektakel waarbij de ballons verlicht worden. Als verrassing is er ook een lasershow. Zondag ben je aan het goede adres voor een flinke portie nostalgie. Oud-Hollandse spellen, kids rodeo en een optocht vol oude auto's vullen het programma.

Goed om te weten:

  • Wat? De Friese Ballonfeesten;
  • Waar? Op de Nutsbaan in Joure, Harddraversweg 59;
  • Wanneer? Van woensdag 25 juli tot en met zondag 29 juli 2018;
  • Hoe duur? Een toegangskaartje per dag voor volwassenen kost € 7,50. Kinderen van vijf tot en met twaalf jaar betalen € 2,50 en kinderen van dertien tot zeventien jaar € 5,-. Kinderen tot en met vier jaar hebben gratis entree.
Foto 2. De meest wonderlijke ballonnen zie je in de lucht. Foto: AeroVentions
Foto 3. Ruim 35 ballonnen gaan de lucht in. Foto: Gewoan Dwaan - Douwe Bijlsma

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-07-16 17:20:33 · Gepubliceerd: 19 juli 2018 - 2577