1

Efteling tijdelijk stroomloos wegens storing

Stroomstoring Midden-Brabant legt ook Efteling plat

De Efteling Nieuws door
Foto 1. Foto: DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 23 augustus 2018 Opmerkelijk Kaatsheuvel, Noord-Brabant Geen stroom, geen sprookje. Door een gigantische stroomstoring in Midden-Brabant zitten duizenden huishoudens zonder elektriciteit, zo ook de Efteling. Het pretpark heeft inmiddels gedeeltelijk stroom, maar wacht nog even de officiële berichten van TenneT en Enexis af. Toch de gok wagen? Houd dan hun Facebook en website in de gaten voor de laatste updates. Update 09:55 uur: de stroomstoring is helemaal opgelost en sinds 10:00 uur zijn de meeste attracties gewoon weer open. Raadpleeg de Efteling app voor een overzicht van alle open attracties.

Efteling zonder elektriciteit

Stilstaande achtbanen, geen betoverende muziek en een zwijgende Sprookjesboom: attractiepark de Efteling zat tijdelijk zonder stroom. Er werd dan ook geadviseerd om voorlopig vooral niet naar het sprookjespark toe te komen, want dan kwam je waarschijnlijk voor een gesloten poort en een eng stil sprookjesparadijs te staan. Hier en daar komt de sprookjeswereld inmiddels langzaam op gang, maar ze wachten de officiële berichten van TenneT en Enexis nog even af. De attracties worden opgestart, maar het park gaat misschien wat later open. Dagje Efteling? Houd hun officiële kanalen in de gaten. De Efteling is vandaag geopend tot 20:00 uur.

Oorzaak storing onbekend

De stroomstoring begon om 08:08 uur in Tilburg en Boxtel. Er komen ook meldingen uit onder meer Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Goire, Gilze en Rijen, Moergestel, Kaatsheuvel en Helvoirt. Ook kleinere dorpen hebben last van de storing. Er staan agenten op straat om het verkeer te reguleren, want door de storing zijn ook de verkeerslichten uitgeschakeld. Wat de oorzaak van de storing is, is nog onbekend. Er wordt hard gewerkt om de storing op te lossen, maar hoe lang dit gaat duren is nog maar de vraag.

Foto 2. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2018-08-30 13:32:10 · Gepubliceerd: 23 augustus 2018 - 802

Dit past bij 'Efteling tijdelijk stroomloos wegens storing'