Test je skills als nieuwslezer op de Open Studio Dagen 2018

Open Studio Dagen 2018 |  
Nieuws door
Foto 1. Heb jij het in je om in de media te werken? Ontdek het tijdens de Open Studio Dagen in Hilversum. Foto: Open Studio Dagen 2018.

Achter de schermen in Hilversum op 1 en 2 september

27 augustus 2018 Showbizz Hilversum, Noord-Holland Het is niet allemaal glitter en glamour in medialand. Lange uren met een camera van dertig kilo op je schouder, de hele dag op zoek zijn naar het belangrijkste en laatste nieuws, gigantische decors op- en afbouwen. Er komt veel kijken bij het maken van een tv-programma, film of radioshow! Neem een kijkje achter de schermen in het MediaPark Hilversum tijdens de Open Studio Dagen 2018. Test je skills als nieuwslezer, speel de hoofdrol in je eigen film, kijk live mee met radioshows en ga op Hillywood Tour.

Ga je voor de spotlight of achter de schermen?

NOS, NTR, RTL, NPO, BNNVARA, AVRO TROS, Omroep MAX en kornuiten openen hun studiodeuren tijdens de Open Studio Dagen 2018 op 1 en 2 september. Kruip zelf voor of achter de camera, maak je eigen radioshow en ontmoet je helden van radio en televisie. Vraag om tricks en tips voor je eigen mediacarrière en ontdek voor eens en voor altijd hoe de mediawereld in elkaar zit. Vraag nieuwslezers het hemd van het lijf, kijk mee met een talkshow en dans mee met Kinderen voor Kinderen. Groot plusplunt: de rondleidingen, workshops en activiteiten zijn vrijwel allemaal gratis. Voor het beklimmen van de TV-toren betaal je sowieso een paar euro. Maar dan heb je wel een prachtig uitzicht over Hillywood! Een ritje in een limo door het MediaPark kan ook; hier betaal je ook een kleine vergoeding voor.

Voor een prikkie naar Beeld en Geluid

Tijdens de Open Studio Dagen kun je voor maar € 5,- per persoon naar Beeld en Geluid. Gezinnen van maximaal vijf mensen kunnen zelfs met z'n allen voor maar € 15,- naar binnen. Naast de reguliere activiteiten zoals nieuwslezen, acteren in een soap en in de geschiedenis van Nederlandse televisie duiken is er 1 en 2 september extra veel te doen. Probeer verschillende muziekinstrumenten uit dankzij Stichting Muziekids, maak je eigen GIF'jes, leer vloggen als een pro en ga op een vakantie naar keuze met behulp van een greenscreen - net als in films!

Informatie Open Studio Dagen 2018

  • De Open Studio Dagen 2018 zijn op 1 en 2 september van 10:00 uur tot 17:00 uur in het MediaPark;
  • Toegang is dus helemaal gratis! Wees er wel op tijd bij vanwege de drukte;
  • Voor de limo, TV-toren en eten en drinken kun je op locatie muntjes kopen;
  • Het event is bijna geheel rolstoeltoegankelijk. Alleen de TV-toren heeft geen lift en is dus niet toegankelijk;
  • Weten wat er wanneer precies te doen is? Check het programma van de Open Studio Dagen 2018 op hun website.
Foto 2. Duik een dagje achter de schermen in Hilversum. Foto: Open Studio Dagen 2018.

Laatst gewijzigd: 2018-08-27 09:16:29 · Gepubliceerd: 27 augustus 2018 - 886