Perga Doe dagen

Meer informatie over de Perga Doe dagen vind u op deze site. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

8 september 2005 Rijswijk, Noord-Holland Het grootste perkamentkunst evenement ter wereld opent zaterdag 10 en zondag 11 september haar deuren in de Evenementenhal in Rijswijk. Hier vind u perkamentkunst uit de hele wereld, demonstraties en workshops.

Wat is het?

Het bewerken van perkamentpapier met verschillende materialen en technieken, dat is de basis van perkamentkunst. Het papier heeft speciale eigenschappen welke het mogelijk maakt om met verschillende materialen te werken. Het kan worden beschilderd, geperforeerd en geciseleerd (het opbollen van papier). Wenskaarten, boekenleggers, lampenkapjes, wanddecoraties, natuurgetrouwe bloemen en vele andere werkstukken kunnen op deze manier worden gemaakt.

De Doe dagen

Op de Perga Doe dagen (van 10.00 tot 17.00 uur) is er een groots overzicht van alle technieken, er zijn naast de Nederlandse deelnemers ook verschillende buitenlandse deelnemers die demonstraties geven. Zo is er te zien op wat voor manier de werkstukken uit bijvoorbeeld Israël, Engeland en Nieuw-Zeeland door de cultuur en geografische ligging van het betreffende land worden beïnvloed. Bij de demonstraties staan vooral de basistechnieken van perkamentkunst centraal, zoals overtrekken, dorseren en punteren. Bij de verschillende workshops is er de mogelijkheid zelf iets te maken. Er is keuze uit zes verschillende workshops met elk een eigen niveau.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-09-08 12:22:36 - 835