Yabba Dabba Doo! Kom ook naar de Flintstones

Museum van de 20e Eeuw |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek hun huis, stap in de Flintmobiel en kijk je ogen uit

14 oktober 2018 Cultuur Hoorn, Noord-Holland Nog nooit was het Stenen Tijdperk zo leuk als in de animatieserie The Flintstones. Loopauto's van steen en hout, dino's als huisdier en je krantje gebeiteld op een dikke stenen plaat. De mensen van Bedrock hadden op hun manier alle gemakken van de twintigste eeuw, wat de serie extra leuk en bijzonder maakte. En nu is het Museum van de 20e Eeuw even het stadje Bedrock geworden, compleet met het huis van de Flintstones, de Flintmobiel en een stenen kegelbaan.

Foto 1. Speel een potje prehistorisch kegelen met Fred Flintstone op de Flintstones tentoonstelling. Foto: Martijn de Vries

Expositie? Nee, hier stap je Bedrock binnen

Meet the Flintstones van 13 oktober 2018 tot en met 3 maart 2019 in het Museum van de 20e eeuw. In de populaire tekenfilmserie The Flintstones uit de jaren zestig van de vorige eeuw leven Fred en Wilma Flintstone met hun buren Barney en Betty Rubble in de prehistorische stad Bedrock. Toch lijkt hun leven bedrieglijk veel op het leven van die tijd in Amerika. Na een dag hard werken in de steengroeve (waar hij een brontosaurus bestuurt die stenen hapt) komt Fred bijvoorbeeld 'gewoon' met de auto naar huis. Maar dan wel in een loopauto van leer en hout en met dikke stenen wielen. Nu kun je zelf in deze Fllintmobiel plaatsnemen en het huis van de Flintstones binnenstappen. Nee, niemand door het raam weer naar buiten zetten! Of ga net als Fred en Barney een potje prehistorisch kegelen.

Bewonder de oer-uitvindingen en verzamelitems

De serie The Flintstones is niet alleen leuk door de karakters, maar ook door de vele fantastisch bedachte oer-uitvindingen die de twintigste eeuw nadoen. Kijken naar een televisie uit steen, het gazon maaien met een op een karretje gebonden dino die het gras opeet en afwassen met water dat uit de slurf van een mammoet komt, het zijn maar enkele voorbeelden. Op de expositie kun je je uiteraard verwonderen over een aantal van die oer-uitvindingen, zoals de drive-in bioscoop van Bedrock. En dan is er nog de prachtige verzameling Flintstones voorwerpen. Hier zitten heel oude en waardevolle verzamelitems bij. Natuurlijk veel speelgoed, maar ook kerstballen, ontbijtborden, lolly’s, lunchtrommels en nog veel meer.

Bezoek ook de rest van het museum. Neem een kijkje in het Open Depot, winkel in een ouderwets winkelstraatje en verken sfeervolle huiskamers. Eén zaal is helemaal gevuld met speelgoed en in een andere ruimte komen de vele technische ontwikkelingen (van computers tot telefoons tot beeld en geluid) aan bod. Meer dan genoeg om een 'Yabba Dabba Doo time' te hebben in dit museum!

Goed om te weten

  • Je kunt met korting naar het museum: bestel je tickets voor het Museum van de 20e Eeuw met 20% korting;
  • De Fintstones tentoonstelling is van 13 oktober tot en met 3 maart 2019;
  • Parkeren naast de deur van het museum is helaas niet mogelijk. Je kunt gratis parkeren bij het parkeerterrein De Nieuwe Wal, dat is aangegeven met de borden ‘P-HAVENS’. Stel je navigatiesysteem in op postcode 1621MB;
  • Of kom met de trein en stap in een elektrisch busje van Hoorn City Tours, die vanaf het station via een mooie route naar het museum rijden. En terug natuurlijk;
  • Kinderen vinden het Museum van de 20e eeuw heel leuk! Ze kunnen zien hoe hun (groot)ouders leefden en vinden het schoolklasje en de winkeltjes vaak erg interessant.
Foto 2. Stap in de Flintmobiel! Foto: Martijn de Vries
Foto 3. Bekijk de prachtige verzameling Flintstones voorwerpen. Foto: Martijn de Vries

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-04-25 17:27:12 · Gepubliceerd: 2018-10-11 17:31:58 - 3103