Winters genieten op deze tijdelijke ijsbanen

Zwieren, stuntelen en vallen: tijd om de schaatsen uit de schuur te halen

Waar schaatsen in Nederland? Nieuws door
Foto 1. Kinderen op de schaatsbaan tussen de treinen. Foto: Spoorwegmuseum, Winter Station

archief oud artikel 4 december 2023 Toerisme Landelijk Niets is gezelliger dan de ijzers onderbinden en samen een dagje schaatsen. Deze winter zijn er weer heel veel leuke schaatsbanen om te bezoeken. Veel van deze ijsbanen verdwijnen in januari weer, dus pak je kans en steel de show op het ijs! ⛸️

Schaatsen in het Plaswijckpark

Rotterdam, Zuid-Holland Hoezee, de winter is begonnen! Tot en met 25 februari kun je schaatsen in het Plaswijckpark. Deze grote overdekte schaatsbaan is ook voorzien van horeca, dus een kopje warme chocolademelk is binnen handbereik. Eerst nog een beetje oefenen? Houd je dan vast aan een pinguïn of banaan die je op de been houdt. Eigen schaatsen meenemen mag, maar je kunt ze hier ook gratis lenen.

Schaats je warm in de middeleeuwen

Alphen aan de Rijn, Zuid-Holland Beleef de winter en de kerst zoals ze dat in de middeleeuwen deden tijdens Vier de Winter in themapark Archeon. Behalve allerlei gave middeleeuwse en prehistorische activiteiten en een gave familieshow ligt er van 23 december tot en met 7 januari een prachtige ijsbaan van wel 425m2 voor je klaar. Pirouetje draaien?

Voor de ijsbaan geldt een toeslag van €7,50 bovenop je ticket.

Winter Station bij het Spoorwegmuseum

Utrecht Schaatsen tussen de treinen! Ontelbaar veel lampjes, kerstdecoraties en een antieke carrousel zorgen tijdens Winter Station bij het Spoorwegmuseum voor een magische kerstsfeer. Kom van 23 december tot en met 7 januari heerlijk schaatsen op de echte ijsbaan. Naast de baan is er uiteraard een koek en zopie kraam waar je even kunt opwarmen of rooster je marshmallow boven een vuurtje. Schaatsen kun je gratis lenen van het museum. Voor de kleinsten is er een aparte krabbelbaan, waar ze ongestoord het schaatsen kunnen oefenen. Vanaf 16:00 gaan de discolampen aan en gaat de muziek een tandje harder.

Foto 2. Schaats rondjes om een stoomlocomotief. Foto: Spoorwegmuseum

Schaatsen in hartje Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland Je kunt, als onderdeel van het Winter Festival Amsterdam, weer schaatsen in het hart van onze hoofdstad. Tot en met 7 januari bind je de ijzers onder tussen de fonkelende lampjes en fraai opgetuigde kerstbomen op de ijsbaan op het Rembrandtplein. Af en toe dwarrelen er zelfs sneeuwvlokjes door de lucht. Trek gekregen? Scoor dan een warme braadworst of een oliebol in de sfeervolle glühweinhut. Hartstikke gezellig en romantisch!

Schaatsen tijdens Magisch Maastricht

Maastricht, Limburg Maastricht is een van de meest sfeervolle steden van Nederland, vooral tijdens de feestdagen. Kom tot en met 31 december schaatsen op het Vrijthof, omgeven door duizenden lichtjes, gezellige attracties, een kleine replica van de Sint-Servaasbrug en lekker eten. En oefen je curling skills op de street curlingbaan. Combineer je dag met een bezoekje aan de kerstmarkt of een rondje in het reuzenrad.

Foto 3. Schaatsen tijdens Magisch Maastricht op de Vrijthof. Foto: VVV Maastricht Marketing © Johannes Timmermans

IJspret in het Brabantse Uden

Uden, Noord-Brabant Maak je op voor een echt Brabants winterfeest. Uden on Ice weer voor de deur! Tot en met 7 januari is de schaatsbaan van maar liefst 900m2 weer op de Markt in Uden te vinden. Zwier rond op het ijs, zjoef van de Icetubebaan, daag je vrienden uit voor een potje curling of drink een heerlijke warme chocomel in het horecapaviljoen. Een winterspektakel voor het hele gezin!

Winters genieten aan zee

Scheveningen, Zuid-Holland Winterpret aan de Scheveningse kust! Kom tot en met 11 februari schaatsen voor het Kurhaus tijdens het Cool Event. De schaatsbaan is wel 600m2 groot en overdekt. Het luxe hotel, helemaal in kerstsferen, is een prachtige achtergrond. Muziekje erbij? Kom dan tijdens tijdens de Silent Disco. Of boek een fun curling clinic. Voor de kleine voetballers is er op 10 december een Voetjebal evenement: een ochtend vol ijspret met warme chocolademelk na afloop.

Foto 4. Schaatsen met uitzicht op De Pier van Schevening. Foto: Cool Events Scheveningen
Bekijk nog veel meer leuke schaatsactiviteiten in onze UITagenda.
Foto 5. Zwier een rondje in het Spoorwegmuseum. Foto: Spoorwegmuseum

Laatst gewijzigd: 2023-12-07 14:12:43 · Gepubliceerd: 2018-12-21 17:27:47 - 13274