1

Check je gebroken hart in bij het Heartbreak Hotel

Liefdesverdriet? Het Tropenmuseum vangt je op 9 en 10 maart met liefde op

Tropenmuseum Amsterdam   Nieuws door
Foto 1. Het Tropenmuseum in Amsterdam verandert dit weekend in het Heartbreak Hotel en helpt je door je liefdesverdriet heen. Foto: Tropenmuseum.

archief oud artikel 6 maart 2019 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Niet meer kunnen slapen, niet meer kunnen eten en non-stop al je keuzes in jullie tijd samen overdenken. Liefdesverdriet is geen kattenpis. Het Tropenmuseum biedt op 9 en 10 maart een luisterend oor, een schouder om op uit te huilen én helpt je helen. Reserveer je kaartje voor het tijdelijke Heartbreak Hotel en doe op zaterdag of zondag mee met workshops en activiteiten. Let op: sommige activiteiten en workshops zijn alleen op bepaalde tijden te volgen. Check het programma dus vooraf, anders zit je alsnog met een gebroken hart.

9 maart: Erkenning en herkenning

Bespreek blauwtjes en break-ups met schrijvers Susan Smit en Marion Pauw of maak zelf een hartvormige button om voortaan bij je te dragen, als symbool voor nieuwe tijden. Het Heartbreak Hotel is er dit weekend voor iedereen, met aandacht, activiteiten en workshops in alle soorten en maten. Want liefdesverdriet is voor iedereen weer anders. Op 9 maart ligt de focus op erkenning en herkenning. Ontwerp je eigen Tony Chocolonely Heartbreak chocoladereep - want hoe moet je verder zonder chocolade - of loop binnen tijdens het open spreekuur van psycholoog Jean-Pierre en vuur al je vragen op hem af. Duik met een stand-upcomedian in de verwarrende wereld van moderne liefde. Hoe maak je het uit via WhatsApp en wat is ghosten?

10 maart: Heel je hart

Zondag ligt de focus op de toekomst. Samen zingen, gedichten voordragen en wraakplannen smeden (met een dikke knipoog natuurlijk). En hoe ga je nou eigenlijk verder na een stukgelopen relatie? Liefdesverdrietdokter Roel van Duijn en filosoof Joke Hermsen helpen je en geven praktische tips. Eén van de tips: schrijf het van je af. Dat kun je leren tijdens de workshop schrijven, lucht vast op. Heel je hart met de ex-it - een workshop om je relatie mee af te sluiten - en verwen jezelf met een complimentendouche van Bureau Egostreling. Daarna schud je alle negativiteit van je af en herrijs je als een feniks uit de as tijdens een danssessie!

Doorlopend in het Heartbreak Hotel

Onderstaande onderdelen van het Heartbreak Hotel zijn op 9 maart en op 10 maart te beleven.
  • Liefdes- & verdriet-tour - Volg een rondleiding door het Tropenmuseum en leer alles over liefde en liefdesverdriet in verschillende tijden en culturen;
  • Unbreak thy Heart Hooch - Drink je verdriet weg in het museumcafé met deze bijzondere cocktail;
  • Metropolis - Hoe gaan ze in andere landen en culturen met liefdesverdriet om? Ontdek het in een aflevering van het NPO-programma Metropolis;
  • De Wieg - Laat jezelf even gaan. Schommel in een hangmat heen en weer en laat ongegeneerd de tranen over je wangen rollen terwijl kunstenaars om je heen performen.
Foto 2. Volg lessen in liefdesverdriet, gun jezelf een complimentendouche en hele je hart in het Tropenmuseum. Foto: Pexels.

Laatst gewijzigd: 2019-03-06 08:39:25 · Gepubliceerd: 2019-03-05 15:48:05 - 650