Ontroerend: theater-Passion Dolorosa in Haarlem

Levende standbeelden, dans en andere kunstvormen verbeelden het paasverhaal

Wandeltheater Dolorosa - met 50 living statues Nieuws door
Foto 1. De levende standbeelden vertellen het verhaal van Jezus. Foto: Wandeltheater Dolorosa

archief oud artikel 28 maart 2019 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Hou je van muziek, kunst en theater? Kom dan op zaterdag 6 april en zondag 7 april in Haarlem kijken en luisteren naar de Wandeltheater 'Dolorosa'. Dit evenement rond de Haarlemse Bavokerk vertelt het passieverhaal met twaalf verschillende scenes uit het leven van Jezus Christus. Schrijfster Mirjam van der Vegt is enthousiast. "Betoverend mooi, ontroerend theater dat je met beeld en klank brengt bij een verhaal dat bestemd is voor je hart."

Living statues

Wandeltheater Dolorosa trekt al dertien jaar vele bezoekers uit heel Nederland en België. Met 50 living statues, moderne dans, toneel, live muziek en beeldende kunst wordt het lijdensverhaal verteld; zonder woorden maar vol emotie. Hierdoor ontstaat er een spannende dynamiek en krijg je als publiek het gevoel zelf in het verhaal rond te lopen.

Midden in het lijdensverhaal

Wat kun je verwachten? Met een gids wandel je langs de verschillende onderdelen uit het schouwspel in en rondom de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. De vele levende standbeelden vormen de pijler van deze voorstelling. Door te kijken, te luisteren en te beleven komt het verhaal van het lijden en sterven van Jezus tot leven. Eigenlijk sta je er gewoon middenin. De nadruk ligt op de hoop en de verbinding. Daardoor is het wandeltheater geschikt voor alle leeftijden en kunnen ook gezinnen het verhaal van Passie en Pasen ervaren.

Bezoekersinformatie

Wanneer? Op zaterdag 6 april en zondag 7 april wordt het Wandeltheater Dolorosa in totaal vijf keer opgevoerd.
Duur: Het wandeltheater duurt ongeveer negentig minuten.
Voor wie? De voorstelling is geschikt voor mensen van allerlei leeftijden en talen en voor doven & slechthorenden. De loopafstanden zijn kort en voor diegenen die slechter ter been zijn, zijn er zitplaatsen. Na afloop kun je foto’s maken van de standbeelden, praten met diverse spelers en de kunstgalerij bewonderen.
Foto 2. Beleef het verhaal van Pasen in de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem. Foto: Wandeltheater Dolorosa

Laatst gewijzigd: 2019-03-28 08:38:43 · Gepubliceerd: 2019-03-26 17:12:29 - 509