Zoek de zeemonsters in de diepzee

Nieuwe familietentoonstelling in het Maritiem Museum Rotterdam

Op avontuur in de haven van Maritiem Museum Rotterdam   Nieuws door
Foto 1. Zeemonsters, bestaan ze echt? Je komt erachter in het Maritiem Museum Rotterdam. Foto: Taken by Storm en Rutger Prins

31 maart 2019 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland Zeemonster alert! Het monster van Loch Nees, de mega-octopus Kraken, maar ook een reuzenkrab komen voorbij in de nieuwe familietentoonstelling Zeemonsters in het Maritiem Museum Rotterdam. Bestaan de beruchte monsters uit de diepzee echt? Je komt erachter in deze leerzame expositie.

Wat er in de diepzee leeft, dat is altijd al fascinerend geweest. Zeemannen die vroeger maanden op zee rondvoeren, zagen wel eens iets in de verte. Of het nou een zeehond was of echt een zeemeermin? Wie zal het zeggen... Ook het monster van Loch Ness is een veelbesproken verschijning. Toch is het bestaan van dit monster in het meer van Loch Ness in Schotland nooit bewezen. In de Familietentoonstelling Zeemonsters gaan bezoekers, vanaf vier jaar, op zoek naar de waarheid achter de verhalen over zes wonderlijke waterwezens.

Echte monsters

Maritiem Museum Rotterdam werkt voor de tentoonstelling Zeemonsters samen met het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. En dat maakt de expositie nog interessanter! Je komt niet alleen de mysterieuze zeemonsters tegen, maar ook de echte beesten die je in de diepzee tegenkomt. Check hoe lang een tentakel van een octopus is en - dit heb je vast nog nooit gezien - bekijk een walvispiemel van dichtbij. Met je ticket voor het Maritiem Museum krijg je 50% korting op een kaartje voor het Natuurhistorisch Museum, waar je nog veel bonusmonsters kunt vinden.

Feestelijke opening

Op zondag 31 maart is de feestelijke opening van Zeemonsters! Er zijn dan allerlei extra activiteiten in het Maritiem Museum en het museum is feestelijk versierd. Luister naar monsterverhalen, ga zelf op onderzoek met het speciale onderzoeksschrift en verkleed je als zeemonster. De activiteiten zijn voor iedereen met een entreeticket gratis. Het Maritiem Museum is op 31 maart open van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Meer maritieme dagjes uit

Is Rotterdam wat te ver weg? Deze uitjes hebben allemaal een maritiem tintje.
Foto 2. Workshop in het Maritiem Museum Rotterdam. Foto: Fred Ernst

Laatst gewijzigd: 2019-04-01 15:10:51 · Gepubliceerd: 2019-03-30 21:12:16 - 2628