Vier de meivakantie met Het Muizenhuis in Het Scheepvaartmuseum!

Het Scheepvaartmuseum | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Ontmoet muizen Sam en Julia in Het Scheepvaartmuseum

16 april 2019 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Ga deze meivakantie in Het Scheepvaartmuseum op bezoek bij Sam en Julia van Het Muizenhuis! In het boek 'Het Muizenhuis – De Haven' gaan de muisjes Sam en Julia op bezoek bij Opa Zeeman in de haven. Dit decorstuk uit het boek is in de vakantie het museum te zien en er staan allerlei leuke activiteiten op het programma voor kindjes vanaf drie jaar. Doe de Muizenhuisdans, pak een filmpje in de Muizenbios, ga op de kiek met Sam en Julia en nog veel meer!

Foto 1. Beleef Het Muizenhuis in Het Scheepvaartmuseum deze meivakantie. Foto: Het Scheepvaartmuseum.

Muizenhuisactiviteiten in Het Scheepvaartmuseum

Duik tijdens de Muizenhuis Meivakantie in de wereld van Sam en Julia. Letterlijk: bewonder in Het Scheepvaartmuseum een wereld met grachten, straten, steegjes en natuurlijk de haven. Voor 'Het Muizenhuis - De Haven' werd er twintig meter kade gebouwd! En het blijft niet bij kijken: tot en met 5 mei zijn er allerlei leuke activiteiten te doen. Zoek muizen in de Muizenhuis-speurtocht in de tentoonstelling 'Haven 24/7', ga op de foto met Sam en Julia of maak een megagrote Muizenhuiskleurplaat. Leuk: er is ook een Muizenhuisdans! Plof gezellig neer in de Muizenbioscoop of vaar mee op het stoere stoomschip van Christiaan Brunings. Er wordt ook dagelijks voorgelezen uit Het Muizenhuis - en op sommige dagen leest Muizenhuis-auteur Karina Schaapman zelf voor. Schaapman vertelt dan ook alles over het ontstaan van Het Muizenhuis en signeert boeken van kinderen.

Praktische informatie

  • De Muizenhuis Meivakantie in Het Scheepvaartmuseum vindt plaats van zaterdag 20 april tot en met zondag 5 mei 2019;
  • Op Koningsdag 27 april is Het Scheepvaartmuseum gesloten;
  • Activiteiten zijn gratis toegankelijk met een geldig museumentreebewijs. Alleen voor de theatervoorstelling geldt een extra entreeprijs;
  • Bekijk alle meivakantie activiteiten van Het Scheepvaartmuseum.
Foto 2. Het Muizenhuis komt deze meivakantie tot leven in Het Scheepvaartmuseum, vol leuke activiteiten! Foto: Het Scheepvaartmuseum.
Foto 3. Bewonder het echte decor uit 'Het Muizenhuis - De Haven' in Het Scheepvaartmuseum. Foto: Het Scheepvaartmuseum.
Foto 4. Doe mee aan leuke activiteiten en bezoek in het paasweekend de theatervoorstelling van Het Muizenhuis. Foto: Het Scheepvaartmuseum.
Laatst gewijzigd: 2019-04-23 08:41:58 · Gepubliceerd: 2019-04-16 12:18:36 - 1260