Prinsen- en Prinsessendag in de zomervakantie

Prinsen- en prinsessendagen op Paleis Het Loo   Nieuws door
Foto 1. Wie rijdt er mee in deze sprookjesachtige koets? Foto: Paleis Het Loo

archief oud artikel 22 juli 2019 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Prinsen en prinsessen, jullie worden deze zomer verwacht op een koninklijk feestje! Paleis Het Loo organiseert namelijk de jaarlijkse Prinsen- en Prinsessendagen, speciaal voor de kleine royals. De koninklijke koets staat klaar... wie stapt er in?

Sprookjeskoets en een toverlakei

Met hun mooiste jurk of pak aan - gewone kleren mag natuurlijk ook - worden kinderen verwelkomd in de tuinen en stallen van Paleis Het Loo. Op de Prinsen- en Prinsessendagen draait alles om de jonge bezoekers, die een echt koninklijk dagje beleven. Er zijn allerlei vorstelijke activiteiten, zoals een goochelshow door een toverlakei en pijl- en boogschieten. En wie wint de stokpaardjes-race? Mooi geschminkt maken de prinsjes en prinsesjes nog een versierd kroontje of een eigen medaille. Helemaal in stijl lopen ze zomaar koningin Wilhelmina en prins Hendrik tegen het lijf en maken een ritje in een sprookjesachtige witte koets. Onvergetelijk.

De Prinsen- en Prinssendagen zijn op 23, 24, 30 en 31 juli en op 6, 7, 13, 14, 20 en 21 augustus 2019.

Picknicken in de paleistuin

De Prinsen- en Prinssendag wordt extra feestelijk met een picknick in de paleistuin. Je kunt vooraf online een picknickmand bestellen, met een speciale kinderpicknick. Zoek een mooi plekje in de paleistuin en geniet samen van fruitsap, zoetigheden, broodjes en verse fruitsalade. Ook leuk is de high tea voor kinderen, die geserveerd wordt in de Balzaal. Pinkjes omhoog en smullen maar!

Bekijk alvast de video van Paleis Het Loo:

Bekijk hier meer leuke evenementen voor kinderen. Genoeg te beleven in de zomervakantie!
Foto 2. Een dag als prinses. Foto: Paleis Het Loo
Foto 3. Leer boogschieten. Foto: Paleis Het Loo

Laatst gewijzigd: 2019-07-25 12:17:50 · Gepubliceerd: 2019-07-22 16:32:22 - 2568