1

Ontdek Ede tijdens de Heideweek 2019

Een week lang meer dan zeventig evenementen door heel Ede

Heideweek Ede 2019   Nieuws door
Foto 1. Elk jaar wordt in de laatste week van augustus, wanneer de heide bloeit, de Edese Heideweek georganiseerd. Foto: DagjeWeg.NL.

archief oud artikel 23 augustus 2019 Toerisme Ede, Gelderland De hei staat in bloei! van 23 tot en met 31 augustus wordt zoals elk jaar de Heideweek georganiseerd in de Gemeente Ede. Een week vol activiteiten om de zomer goed mee af te sluiten. Dit is er te doen tijdens de Heideweek 2019!

Het Vliegerfeest

Leuk voor jong en oud: het Vliegerfeest op de Ginkelse Heide. In 2018 ging dit feest helaas niet door, maar dit jaar zweven er weer tientallen vliegers in allerlei soorten en maten boven de hei. Iedereen mag meedoen, maar alleen kijken naar de verschillende vliegers die in de lucht hangen is ook leuk.

Dutch Open Polocrosse

Op zaterdag 24 augustus wordt er in Otterlo een internationaal Polocrosse toernooi georganiseerd. Lokale spelers en spelers uit andere Europese landen nemen het tegen elkaar op in een vriendschappelijke wedstrijd. Polocrosse is een sport te paard, een kruising tussen polo en lacrosse. Spectaculair om te zien!

Tijd voor een feestje

De feestelijke opening van de Heideweek: daar moet je bij zijn! Op vrijdag 23 augustus openen Jeroen van der Boom, Glennis Grace en Re-Play de Heideweek op het Edese Kuiperplein. Ook tijdens de rest van de week zijn er verschillende feestjes met bekende artiesten, waaronder Lil Kleine en Kraantje Pappie.

Slenter over een markt

Aan braderieën en markten geen gebrek tijdens de Heideweek. Zo is er een Indonesische markt, de Pasar Toko Neba, met de grootste collectie Indonesisch handwerk van Nederland. Bij Kasteel Hoekelum wordt er een Zomerfair georganiseerd en in het centrum van Ede vind je Heideweek Culinair. Hier geniet je van heerlijke hapjes van lokale horecaondernemers.

Bekijk nog meer leuke markten in augustus.

Activiteiten voor kinderen tijdens de Heideweek

Ook kinderen hoeven zich niet te vervelen tijdens de Heideweek. Zo mogen alle prinsesjes in spé in hun mooiste jurk meedoen aan de verkiezing van de Mini Heidehoogheden. Extra leuk: alle prinsessen mogen 's avonds meerijden met de Heide-optocht. Die natuurlijk niet alleen voor kids, maar ook voor ouders leuk is om te zien. Ook is er op woensdag een speciaal Kinderfestival met allerlei leuke sporten en spelletjes. En wat dacht je van Fantasieland? Een hele week lang sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen.

Meer doen tijdens de Heideweek

  • Op maandagavond 26 augustus stroomt het Kuiperplein vol met bijzondere auto’s voor de Drive-In Filmavond. Heb je niet zo’n mooie bolide? Ook zonder auto ben je welkom. Neem je klapstoeltje mee en kijken maar!
  • Even ontsnappen aan alle drukte in het centrum kan tijdens een heidewandeltocht. Geniet al wandelend van de bloeiende heide. En misschien zie je wel wilde dieren onderweg!
  • Tijdens de Oud-Lunterse Dag ga je even terug in de tijd. Slenter over de braderie, neem een kijkje bij de optocht of moedig de ringrijders aan tijdens de jaarlijkse wedstrijd. Op dit dorpsfeest is genoeg te doen!
Foto 2. Tijdens de Heideweek zijn er meer dan zeventig evenementen door heel Ede. Foto: Rogier Leuvenink.

Laatst gewijzigd: 2019-08-26 08:54:51 · Gepubliceerd: 2019-08-19 11:19:31 - 1470

Activiteiten Ginkelse Heide

Nu te bezoeken

Kunstroutes in Ede


De kunstwerken in Ede liggen allemaal op loopafstand van elkaar en zijn te ontdekken door middel van drie verschillende wandelroutes. De routes leiden van kunstwerk naar kunstwerk en zijn onderling...