De leukste markten en evenementen in augustus

Markten en braderieën in Nederland | door

Vier de zomer op een markt waar je heerlijk kunt struinen en shoppen

11 augustus 2018 Toerisme Landelijk Het zonnetje is definitief doorgebroken, dus wat is er heerlijker dan de dag buiten doorbrengen? Bezoek een markt, struin langs de kraampjes en voel ondertussen de zon op je bol. Deze markten en festivals staan op de planning in augustus. Een gezellige fair of een enorme curiosa- en brocantemarkt: genoeg te zien en misschien wel te kopen!

Foto 1. Scoor leuke hebbedingetjes op de markt! Foto: DagjeWeg.NL.

11 en 12 augustus: Vlooienmarkt IJ-hallen

AMSTERDAM - Koopjes, koopjes en nog eens koopjes met een hoog hipstergehalte. De Vlooienmarkt IJ-hallen is de grootste én leukste van Europa. 750 kramen bieden de leukste oude hebbedingetjes en kleding van vroeger. Bij mooi weer is de markt buiten, en anders hoog en droog binnen in de hal. Maak er een compleet dagje uit van en ga een dagje uit met korting in Amsterdam. Bezoek bijvoorbeeld Madame Tussauds, The Amsterdam Dungeon (voor durfals), het nostalgische Klederdrachtmuseum of eet een pannenkoek op het IJ terwijl de zon in zee zakt.

11 en 18 augustus: Zomermarkt Zandvoort

ZANDVOORT - Iedere zaterdag van 14 juli tot en met 18 augustus siert een gezellige zomermarkt de Boulevard de Favauge in Zandvoort. Er zijn zo’n veertig tot tachtig kramen waar je allerlei leuke spulletjes scoort. Leuk voor het hele gezin! Sluit de dag af met een fietstocht met picknick op het strand of leg je baddoek op het strand en geniet van de zomerzon.

16 augustus: Oud Veluwse Markt

BARNEVELD - De Oud Veluwse Markt mag met recht oud en Veluws genoemd worden. De klederdracht, muziekkorpsen en optochten met oude wagens zijn hier niet van de lucht. Net als op iedere markt, staan hier kraampjes met allerlei producten en lekker eten. Er zijn activiteiten voor de kinderen en je kunt bijvoorbeeld de Jan van Schaffelaartoren beklimmen. Op de pleinen bekijk je optredens van dansgroepen en is er de Boerenveiling. Alles in de stijl van vroeger! De Oud Veluwse Markt is tot en met 16 augustus iedere donderdag te vinden in het centrum van Barneveld.

16 en 23 augustus: Kamper (Ui)tdagen

KAMPEN - Als je Kampen nadert en je ziet een koe aan de kerktoren, dan weet je dat je goed zit! Het startschot voor de Kamper Ui(t)dagen, die op vijf donderdagen in de zomer gehouden worden, is een koe die aan de kerktoren wordt gehesen, naar een oud volksverhaal. Wat volgt? Een gezellige braderie, kermis, heel veel live optredens, talentenshows en vuurwerk aan de IJsselkade. Een leuke manier om kennis te maken met deze eeuwenoude Hanzestad!
  • Tip: Zet na een bezoekje aan de Kamper Ui(t)dagen koers naar Giethoorn en maak een rondvaart met korting!

19 augustus: FeelGood Market

EINDHOVEN - De FeelGood Market in de Eindhovense wijk Strijp-S biedt duurzame, handgemaakt, originele en inspirerende producten uit de streek. Leuke workshops, goede live muziek en een lekker hapje en drankje geven het evenement een gouden randje. Voor kinderen zijn er een heleboel activiteiten, zodat ouders lekker kunnen struinen terwijl de kids zich prima vermaken!
  • Tip: Ook leuk bij een bezoekje aan Eindhoven: het Philips Museum, met de nieuwste technische snufjes en nostalgische apparaten die we allemaal nog wel kennen.

25 en 26 augustus: Haagsche Kunst- en Antiekdagen

DEN HAAG - Onder de statige bomen van het Lange Voorhout bieden 185 standhouders antiek, boeken, beeldhouwkunst, curiosa, brocante, keramiek en nog veel meer aan tijdens de Haagsche Kunst- en Antiekdagen. Kom lekker struinen en ga naar huis met een vintage koopje! Kraampjes die je niet mag overslaan zijn die van Cees de Vos, met een muur van 20.000 oude boeken en de kraam van Anton Diesdma met een hele collectie Verkade albums, schoolplaten en aap-noot-mies spullen.

26 augustus: Snuffelmarkt

ZWOLLE - Oude grammofoonplaten, tweedehands speelgoed, kinderboeken en oude literatuur. De Snuffelmarkt in de IJsselhallen in Zwolle zijn jaarlijks een groot succes voor iedereen die dol is op snuffelen. Zowel binnen als buiten zijn kraampjes te vinden en je vind altijd wel iets leuks hier. Maak er een dagje Zwolle van of combineer een bezoekje aan de Snuffelmarkt met een middagje spelen bij Speelboerderij de Flierefluiter in het nabijgelegen Raalte. Hier krijg je een gratis consumptie bij elk ticket!

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Sieraden vind je op bijna iedere markt. Foto: Pexels.com.
Laatst gewijzigd: 2018-08-14 09:44:27 · Gepubliceerd: 11 augustus 2018 - 109958