Ga als onderzoeker aan de slag tijdens de Rijksmuseum Familiedag!

Gratis gezinsactiviteiten in Rijksmuseum tijdens Familiedag op 29 september

Familiedag in het Rijksmuseum Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Foto: Rijksmuseum © Bibi Veth.

archief oud artikel 19 september 2019 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Operatie Nachtwacht is in volle gang! Haal de researcher in jezelf naar boven tijdens de Familiedag op 29 september in het Rijksmuseum. Op deze zondag staan er allerlei leuke activiteiten en workshops voor kinderen en gezinnen op de planning. Bewonder De Nachtwacht, schets er zelf op los en speur je een weg door het iconische museum. Alle activiteiten en de toegang tot het museum zijn voor kinderen tot en met achttien jaar gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Familiedag in het Rijks

Maak kennis met Operatie Nachtwacht tijdens de nieuwste Familiedag in het Rijksmuseum en leer meer over Rembrandt en zijn meesterwerken. Zo luister je in het theater naar hoe Rembrandt als kind was, teken je tijdens een workshop modeltekenen karakters uit De Nachtwacht na en kruip je in het mini restauratielab in de huid van een onderzoeker. Het onderzoek houdt niet op in het lab: door het hele museum heen zijn verschillende onderzoeksopdrachten te vinden. Ga zelf op pad en ontdek ze allemaal! Bij de familiebalie bij de ingang krijgen kinderen een onderzoeksrapport waarmee ze alle activiteiten langs kunnen gaan. Dit rapport kunnen ze aan het einde van de dag inruilen voor een certificaat. Het is tenslotte een Familiedag, dus alle activiteiten en workshops zijn leuk voor kinderen van alle leeftijden.

Operatie Nachtwacht

In juli 2019 ging het grootste restauratieonderzoek ooit naar De Nachtwacht van start. Het wereldberoemde meesterwerk van Rembrandt van Rijn wordt live gerestaureerd in de Nachtwachtzaal in het Rijksmuseum. In een gigantische en geluidsdichte glazen kubus wordt het meesterwerk door experts opgeknapt met behulp van de nieuwste technische snufjes. Zo wordt het schilderij gescand door een speciale scanner en worden versleten verf en andere ouderdomsgebreken zorgvuldig onder handen genomen. De Nachtwacht is na zijn voltooiing in 1642 al 25 keer behandeld. De laatste grote opknapbeurt is inmiddels alweer meer dan veertig jaar geleden.

Handig om te weten

  • De Familiedag vindt plaats op zondag 29 september, tussen 11:00 uur en 16:00 uur op verschillende locaties in het Rijksmuseum;
  • Vooraf aanmelden voor de gratis activiteiten is niet nodig. Voor kinderen tot en met achttien jaar is de toegang tot het museum gratis. Online tickets voor volwassenen kosten € 19,- per persoon;
  • Bekijk hier het complete programma van de Familiedag in het Rijksmuseum.
Foto 2. Foto: Rijksmuseum © Bibi Veth.

Laatst gewijzigd: 2019-09-19 11:03:39 · Gepubliceerd: 19 september 2019 - 778