Bijzondere overnachtingen: van boomhut tot sprookjeskasteel

Vier vakantie met een twist

Bekijk meer mooie bungalowparken Redactioneel door
Foto 1. Genieten van de natuur rondom de Tiny Houses. Foto: DroomParken

24 september 2019 bijgewerkt: 7 november 2022 Toerisme Landelijk Voor een bijzondere overnachting hoef je niet per se heel Airbnb af te struinen. Ook op een vakantiepark vind je mooie, knusse en buitengewone vakantiehuisjes. Slaap in een Tiny House, op een woonboot of in een boomhuis. Via de glijbaan naar buiten vanuit je boomhut of chillen voor een wigwam! Leuk voor kinderen, maar ook echt wel voor volwassenen. Een bijzondere overnachting voor het hele gezin!

Knus! Tiny House op een DroomPark

MEERDERE LOCATIES - In het bos, tussen stad en strand of aan het Veluwemeer: op verschillende EuroParcs staan knusse Tiny Houses. Deze kleine vakantiehuisjes zijn zo slim ingericht dat je ondanks het geringe oppervlak wel alle luxe hebt. Een keuken, badkamer en een tweepersoonsbed; alles wat je nodig hebt. Romantisch: het bed staat op de verdieping onder een raam, zodat je ‘s nachts naar de sterren kunt kijken. De meeste huisjes zijn geschikt voor twee personen, maar je hebt op bijvoorbeeld EuroParcs De Zanding ook Tiny Houses voor vier personen. De knusse vakantiehuisjes staan aan een soort binnenplaats met een vuurplaats/barbecue, loungebanken en een hottub. Voor heerlijke avonden in de buitenlucht!

Slapen in een sprookjeskasteeltje

RHEEZE - Voor gezinnen met jonge kinderen is de Sprookjescamping een gedroomde vakantiebestemming. Alles is hier ingericht op kinderen, zodat zij een geweldige vakantie beleven. Theatershows, kinderclubjes, speeltuinen - binnen en buiten - en speciale kinderbuffetten; de kleine gasten worden op hun wenken bediend. Wil je de vakantie helemaal in stijl doorbrengen? Kies dan voor een overnachting in een heus Sprookjeskasteel op de Sprookjescamping. Dit leuke huisje is geschikt voor een verblijf met vijf personen en er is een stapelbed.

Nachtje op een woonboot in CenterParcs

MEERDERE LOCATIES - Oké, je krijgt er geen Amsterdamse gracht bij, maar de woonboten van CenterParcs zijn alsnog erg leuk. Op drie verschillende parken kun je een woonboot reserveren en de vakantie op het water doorbrengen. Op de woonboot ontbreekt het je aan niets; er is een volledig ingerichte keuken, een badkamer en er zijn meerdere slaapkamers. Op CenterParcs De Eemhof heb je zicht op het Eemmeer en zijn er boten te huur, die je bij je eigen woonboot kunt aanleggen. Stap je zo van het terras op je bootje voor een vaartocht. Ook heb je op dit park woonboten voor zes personen, met twee badkamers! Ideaal voor de wat grotere gezinnen. Let op: de woonboten op CenterParcs De Kempervennen zijn niet geschikt voor kinderen onder de vier jaar.

Boomhuis op Landal Miggelenberg

HOENDERLOO - Elke hut die als kind gebouwd hebt, valt in het niet bij een boomhuis op Landal Miggelenberg. Dit houten huis op drie meter hoogte heeft plek voor vier personen en het interieur is helemaal in stijl met veel stoere materialen. Vanaf het ruime terras aan de voorkant van het boomhuis glijd je zo via de glijbaan naar beneden. Er is toch geen kind die dat niet fantastisch vindt? En ook volwassenen komen hier zeker aan ontspannen toe, want de boomhut is van alle gemakken voorzien. Denk aan een comfortabele boxspring, een fijne douche, twee tv's en een apart toilet. Op het park zelf is van alles te doen, dus roetsj ook eens naar beneden om dat allemaal te ontdekken.

Wigwams op Roompot Beach Resort

KAMPERLAND - Nee, wees niet bang, de wigwams op Roompot Beach Resort zijn niet alleen van doek gemaakt en je hoeft niet op de grond te slapen. Je overnacht comfortabel in een houten wigwam met een kachel en echte bedden. Wie kruipt weg op de knusse slaapzolder met twee bedden? De wigwams beschikken over eigen tuinmeubilair en er is gratis wifi. En bovendien is er op en rond het park van alles te doen en is het strand dichtbij. Een heerlijke vakantie aan de Zeeuwse kust!

Zwerfhut op hoogte op Resort de Wije Werelt

OTTERLO - Op Resort de Wije Werelt, aan de voet van het Nationale Park De Hoge Veluwe, overnacht je midden in de natuur. En op hoogte! Je kunt hier namelijk overnachten in een chalet oftewel zwerfhut op palen. Loop het trapje op en je staat op een ruim balkon. Binnen vind je een knusse eethoek - een tafel met banken rondom en een goed ingerichte keuken. Voor het slapengaan wordt het nog even bakkeleien over wie in de gezellige bedstee mag slapen. Alhoewel de slaapvide met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed er ook heel knus is. 's Ochtends een eerste bakje koffie op de schommelbank die onder de zwerfhut hangt en samen plannen maken voor een dag in de mooie omgeving.

Foto 2. Het Tiny House is knus en efficiënt ingericht. Foto: DroomParken

Laatst gewijzigd: 2022-11-07 10:51:41 · Gepubliceerd: 2019-09-19 14:27:57 - 6216