Kruip zelf achter de knoppen in De KinderRadioFabriek

De KinderRadioFabriek |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Ontdek in Beeld en Geluid alles over radiomaken

2 oktober 2019 Cultuur Hilversum, Noord-Holland Jingles maken, plaatjes draaien, het nieuws voorlezen: kinderen van acht tot en met twaalf jaar ontdekken alles over radio in De KinderRadioFabriek van Beeld en Geluid. Door te kijken, luisteren en vooral zelf te doen, leren ze meer over de geschiedenis van radiomaken en ervaren ze wat er nou eigenlijk allemaal bij komt kijken. Ook leuk voor ouders en grootouders, zo'n dagje in het leven van een radio-dj!

Foto 1. In de KinderRadioFabriek kruipen kids zelf in de huid van een radiomaker. Foto: Beeld en Geluid © Paul Ridderhof.

Radiomaken voor dj's in spe

In de interactieve tentoonstelling De KinderRadioFabriek van Beeld en Geluid maak je een dagje als radio-dj mee. Je leert alles over de geschiedenis van radio en gaat zelf in de studio aan de slag. Spreek je eigen jingle in, lees het radionieuws voor en kondig muziek aan als een pro. Test met FunX-dj Fernando Halman je muziekkennis en maak zelf een spannend hoorspel. Daar komen nog allerlei technische snufjes, schuifjes en knopjes bij. Er komt dus best veel kijken bij het maken van je eigen radioprogramma. Wie weet ontdek je wel dat er een radiomaker schuilt in jou!

Wondere wereld van radio

Naast het creatief aan de slag gaan in de radiostudio, duik je in de geschiedenis van het radiomaken. Radio bestaat inmiddels al een eeuw en heeft veel betekend voor ontwikkelingen in de media. Plof in de luisterhoek neer en luister naar verschillende bijzondere en spraakmakende radiofragmenten van door de jaren heen. In de expo denken kinderen ook na over de toekomst van radio. Luisteren we over honderd jaar nog naar de radio? Of ziet radiomaken er dan heel anders uit? Leuk: als je alle activiteiten gedaan hebt, krijg je een radiodiploma.

Praktische informatie

  • De KinderRadioFabriek is vanaf 5 oktober 2019 tot en met 1 maart 2020 dagelijks te bezoeken;
  • Toegang is inbegrepen bij een entreekaartje voor Beeld en Geluid;
  • De KinderRadioFabriek is onderdeel van de Beeld en Geluid-activiteiten rondom het thema 100 Jaar Radio.
Foto 2. De KinderRadioFabriek is inbegrepen bij een toegangsticket voor Beeld en Geluid. Foto: Beeld en Geluid © Jorrit Lousberg.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-09-27 09:01:36 · Gepubliceerd: 2019-09-24 10:32:33 - 902