Hé, kom je buiten spelen?

De site van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Deze zomer oude straatspelletjes in het Zuiderzeemuseum

2 augustus 2004 Enkhuizen Straatspelletjes als bikkelen, tollen en tiepelen. De spelletjes zijn volledig uit het straatbeeld verdwenen. Voor alle volwassenen die herinneringen aan de straatspelletjes uit hun jeugd willen ophalen en voor kinderen die het leuk vinden die spelletjes met hun (groot)ouders te doen, organiseert het Zuiderzeemuseum deze zomer het evenement ‘Hé, kom je buiten spelen?’. Het evenement duurt nog tot 5 september.

In het buitenmuseum is een circuit uitgezet van zo’n 30 straatspelletjes die in de jaren twintig en dertig rond de Zuiderzee werden gespeeld. Bij elk spelletje is een instructie te vinden. Een kwartetspel, dat mede mogelijk is gemaakt door de Westfriese Rabobanken, dient als leidraad. Het is voor € 0,50 in het museum verkrijgbaar. Op het dorpsplein kan ook nog een aantal Oud-Hollandse behendigheidsspelen worden gedaan, waaronder het stuiverschuif- en het stokkenwijkspel. Daarnaast is er een expositie met foto’s van spelende kinderen uit het fotoarchief van het museum.

Openingstijden

Binnenmuseum
Gehele jaar, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur
(1e kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten).

Buitenmuseum
Van 10 april tot en met 31 oktober 2004 dagelijks
van 10.00 tot 17.00 uur.

Entree

De entree bedraagt voor volwassenen (vanaf 13 jaar) € 9,50 en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 7,50. De entree is gratis voor kinderen van 0 t/m 3 jaar en voor museumkaarthouders.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-08-02 10:37:37 - 2287

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Must See


Dit jaar staat het Zuiderzeemuseum in het teken van toerisme. De tentoonstelling Must See laat de bezoeker op een andere manier kijken naar bekende Nederlandse iconen die hebben bijgedragen aan het...

Must See


In het binnen- én buitenmuseum laat de tentoonstelling Must See de bezoeker op een andere manier kijken naar bekende Nederlandse iconen die hebben bijgedragen aan het typische beeld van Nederland...